0
Samsung’un amiral gemisi S4, 2013’te piyasaya sürülmüştü. Şu ana kadar bu şekilde bir açık konusu dile getirilmemişti. Ancak İsrail Üniversitesi çalışanlarından gelen açıklamayla böyle bir konu doğdu. Samsung Galaxy S4’teki açık detayları haberimizin devamında. 

S4 ile ortaya çıkan Knox uygulamasında bulunan açık Samsung’a farklı yorumlar yaptırdı. Knox uygulaması ne işe yarar? Knox uygulaması telefonun diğer bölümlerinde güvenlik açığı olsa bile değerli verilerin güven içinde saklanmasını sağlayan bir güvenlik çözümüdür. Ancak İsrail Üniversitesi çalışanlarından gelen bir iddiayla Knox uygulamasının bir işe yaramadığı hatta verilerin okunmasını hiç engelleyemediği belirtildi. Samsung da bu konuyu Android’in üzerine yıktı. 

samsung galaxy s4 knox açığı

Samsung’un bu konuda yaptığı açıklamalara göre Knox uygulaması Android nedeniyle bu tip bir açık veriyor ve verilerin okunmasını engelleyemiyor. Knox uygulamasındaki açık ancak Man in The Middle tarzı bir saldırı olursa verilerin okunmasını engelleyemez diyen Samsung, Google’ın bu konuda önlem alması gerektiğini belirtti.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top