0

F Klavye ile şampiyonuz

F klavye ülkemizde devlet eliyle teşvik ediliyor. Ülkemiz F klavyeyle 1965 yılından beri 67 şampiyonluk elde etmiş. Intersteno Türkiye’den yapılan açıklamaya göre F Klavyenin ülkemizde kullanılmasının önemi, hızlı yazı yazmak konusunda artıyor. F klavye Q klavyeye göre 5 kat daha hızlı yazma imkanı sunuyor. Klavyede hızlı yazı yazma yarışmaları dünya çapında yapılıyor. Yarışmaya Q klavyeyle katılan Amerika ve İngiltere’nin hiç şampiyonluk elde edememesi ve ülkemizin de 67 defa F klavye ile şampiyon olması, iki klavye arasında farkı gösteriyor.

Ülkemizde F klavye teşvik edilecek

Geçtiğimiz günlerde devlet eliyle F klavyeye geçişinin yapılacağı haberini yapmıştık. Bu durum ülkemiz açısından önemli bir gelişme. F Klavyenin Türkçe’deki harfler ve en sık kullanılan kelimeler dikkat edilerek hazırlandığını göze alırsak, Türkçe’ye en uygun klavyenin F klavye olduğu ortaya çıkıyor.

Neden F klavye

Bize özgü bir klavye olan F klavyenin yaygınlaşması hem işimize gelecek hem de sahip çıkmış olacağız. Bu nedenle sizde şimdiden F klavyeyi denemek isteyebilirsiniz. F klavyenin en sık kullandığımız Q klavyeye oranla 5 kat daha hızlı olduğunu düşünecek olursak, iş esnasında da daha az yorulacağımızı ve bilgisayarı daha verimli kullanabileceğimizi düşünebiliriz.

F klavye ne kadar?

İnternet üzerinden orta kalite bir multimedya F klavyeyi 15 liraya bulabilirsiniz. Bunun için “F Klavye” aramasını kullanabilirsiniz. Alışkanlıkları değiştirmenin zor olduğunu biliyoruz; ama alıştığınız zaman daha hızlı ve daha verimli bir bilgisayar deneyimi yaşayacaksınız.

f klavye teşvik ediliyor f klavye kullanın

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top