5

Engelliler için internet sitesi düzenlemesi

BTK'nın 2014 yılı için hazırladığı raporda yapılacaklara üstün körü değinilmiş. Birkaç ilgi çekici planlamadan bahsetmekte fayda var. BTK'nın, 2014'ün internet yılı olacağını vurguladığı raporda dikkatimizi çeken ilk husus, şirketlerin internet sitlerinde, engelli kullanıcılar için düzenlemeler yapması konusu. BTK, engelli kullanıcıların 200 binden fazla abonesi bulunan işletmelerin internet sitelerinde, yaptıkları işe göre, verilen bilgilerin, engelli kullanıcılar tarafından algılanmasını ve sitenin engelliler tarafından daha aktif kullanılmasını sağlayacak.

Fatura üst sınırı belirleniyor

Dikkat çekici bir diğer husus ise insanların sık sık şikayet ettikleri telefon faturalarında düzenlemeye gidilecek. Telefon faturalarına üst sınır getirilecek ve insanların faturayı gördüklerinde şok olması tarihe karışacak. Yeni düzenleme ile kişilerin faturalarını daha kontrollü kullanabilecekleri umut ediliyor. Belli bir fiyatla kullanılan tarifeler fatura zamanı çok farklı bir kimliğe bürünebiliyor. Bu kullanıcıları sıkıntıya soktuğu gibi, telefon şirketlerine gelen şikayetlerde ayyuka çıkıyor. BTK'nın bu düzenlemeleri bizi gerçekten umutlandırıyor.

btk internet sitelerini düzenletecek

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. BTK, işletmelerin internet sitelerini engelli kullanıcıların daha kolay yararlanabileceği şekilde düzenletecek. Bununla birlikte yakın zaman içinde insanı çileden çıkaran süpriz faturalara da düzenleme geliyor...

    YanıtlaSil
  2. Facebook'tan çok özel bir çalışma ortaya çıktı. Dünyanın göç haritası belirlendi. Ülkemiz için verilerde var. Kontrol etmek için buyrun...

    YanıtlaSil
  3. HP piyasada rekabetin artması ile birlkte zorlanmaya başladı. Özellikle mobil piyasaya ayak uyduramayan teknoloji devi küçülüyor. 34 bin kişinin işten çıkartılacağı konuşuluyor.

    YanıtlaSil
  4. Forbes Dergisinden Elder Scrolls Online için çok önemli yorumlar geldi. Yazara göre ESO, Swtor gibi tam bir facia olacak. Satın almayı düşünenler, biraz beklesin. Oyun f2p olabilir.

    YanıtlaSil
  5. Microsoft'tan Sony'ye ve PS4'e büyük övgü yağıyor. Microsoft, konsol piyasasındaki en büyük rakibini neden övüp duruyor?

    YanıtlaSil

 
tic
Top