0
“Bir Vista faciası daha!” şeklinde bir açıklama bizden gelmiyor, tam olarak Microsoft'un kendisinden geliyor. Windows 8'i hedef alan bu sözler, Microsoft'un Windosw 8'e duyduğu hayal kırıklığını ifade ediyor. Bu nedenle de Windows 9 ya da en doğrusu bir sonraki Windows işletim sistemi bu başarısızlık nedeniyle çok daha erken tanıtılabilir.

Windows 8'den kimze memnun değil

Microsoft çalışanları arasında Windows 8'in tıpkı kullanıcılar kadar başarısız olarak görüldüğü, bir Microsoft çalışanı tarafından Twitter hesabından yayınlandı. Paul Thurrott isimli Microsoft çalışanı Windows 8 için yeni bir Vista faciası şeklinde ifade etti.

Windows 8 Vista benzerliği

Bildiğiniz gibi Vista, Microsoft'un gelmiş geçmiş en kötü işletim sistemi olarak vurgulanıyor. En başarısız işletim sistemi olarak görülen Vista çıktığından kısa süre sonra kullanıcıların çoğunu kaybetmiş, insanlar bir sonraki işletim sistemi olan Windows 7'yi beklememiş XP'ye geri dönmüştü. Şimdilerde aynı durum Windows 8 için de geçerli. Paul Thurrott 'ın söylediklerinden anlaşılıyor ki Microsoft çalışanları dahi Windows 8 'den hoşnut değil. Yapılan açıklamada ise Windows 8'in Vista kadar bile satmadığı düşünülecek olursa, başarısızlığın üstündeki sis perdesi aralanacak ve herkesin gerçekleri görmesi sağlanacak.

Windows 8 neden başarısız oldu?

Kullanıcı yorumlarına baktığınızda Windows 8'in küçük teknik detaylar dışında, çok kötü olduğu söylenemez; ama alışkanlıkları çok sert bir biçimde değiştirmeye çalışması ve insanları merto arayüzüne zorlaması, bununla da kalmayıp, başlat menüsünü getiriyoruz deyip sadece başlatı butonunu getirmeleri, insanların tepkisinin daha da büyümesine yol açtı. Onun dışında, Windows 8'in tabletler ve diğer dokunmatik ekranlı cihazlar için gayet mantıklı bir işletim sistemi olduğunu ve ciddi manada hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

Windows 9 çok yakında

Windows 8'in başarısızlığı nedeniyle Windows 9'un çalışmalarına hız verildiği son zamanlarda çıkan önemli dedikodulardan biri. Biz Windows 9'dedik ama çıkan bir diğer söylenti ise, işletim sisteminin adının değişebileceği. Bu nedenle bir sonraki Windows işletim sistemi desek daha doğru olur. Microsoft'un başarısızlığını kabul etmesi ve bu nedenle bir sonraki işletim sistemi için çalışmalar hız vermesi çok normal. Bakalım bir sonraki işletim sistemi nasıl olacak...

microsoft

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top