0
Android Developer'ın sitesinde ilgimizi çeken çok önemli istatistik bilgileri yayınlandı. Dünya çapında Android kullanım oranlarını biliyoruz; ama en çok hangi Android sürümünün kullanıldığını biliyor muyuz? Google'dan rakamlar açıklandı. İşte dünyada en çok kullanılan Android sürümü...

En çok kullanılan Android sürümü

Dünyada en çok Android Jelly Bean kullanılıyor. Fakat Jelly Bean'inde temel olarak 3 farklı sürümü var. Hemen açalım. Android'in kendi içinde en çok kullanılan sürümü %35lik oranıyla Android 4.1 oldu. Yüksek sistem gereksinimi nedeniyle Android 4.2 ve Android 4.3 aynı balarıyı yakalayamadı. Bununla birlikte Android 4.4'in kısa zaman içinde yayınlanmasının payıda bu sürümlerin geride kalmasına en büyük katkıyı yaptı. Biliyorsunuz ki Android 4.4'ün en önemli özelliklerinden biri düşük sistem gereksinimiyle çığır açmasıydı.

Android dürümleri kullanım oranları

Şimdi bütün Android sürümlerinin kullanım oranlarını verelim. Bu liste sayesinde hemen hemen ne özellikte telefon kullanıldığı da apaçık ortaya çıkmış olacak. Zira Android 4.4 yayınlanan telefonların özelliklerini de Android 2.3 kullanan telefonların özelliklerini de biliyoruz. İşte liste;
  • Android 4.1.x - %35.9
  • Android 4.3.x - %21.2
  • Android 4.0.x - %16.9
  • Android 4.2.x - %15.4
  • Android 4.3.x - %7.8
  • Android 4.4.x - %1.4
  • Android 2.2.x - %1.3
  • Android 3.2.x - %0.1
Kullanım oranları bu şekilde. Oranları kısaca değerlendirmeden önce, bu Android işletim sistemi kullanım oranlarının sadece telefonlar için geçerli olmadığını söyleyelim. Tabletleri de içine alan bu oranlar, ayrıca akıllı televizyon ve aklınıza gelebilecek diğer cihazları kapsıyor. Bu oranların içinde custom rom kullanan cihazların olduğunu düşünmüyoruz.

Android 4.4 yavaş yayılıyor

Şirketlerin, telefonları için Android 4.4 entegrasyonunu çok yavaş ilerlettiğini düşünüyoruz. Bir çok şirket tarihleri açıklasada gerçekten geç tarihler verdiğini görüyoruz. Bu durum Android 4.4'ün kullanım oranının düşük olmasına sebep olmuş. Bildiğiniz gibi Android 4.4, işletim sisteminin yayınlanan en son ve en iyi sürümü. Son olarak Android 2.3'ün hala yaygın olarak kullanıldığını görüyoruz. Bu durum bize, başlangıç düzeyindeki cihazların piyasada yaygın olarak kullanıldığını kanıtlıyor.

android sürümleri kullanım oranları

İlgili – Dev Android

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top