0
web trafiğinin çoğunu botlar oluşturuyor
Google Bot
Bot kavramını hızlı bir şekilde açıklayacak olursak, internet siteleri için yapay ziyaretçi demektir. Bunlar sitelerinde belli amaçlar için bulunurlar. Örneğin Google Botları internet sitelerini indekse eklemek için gezer. Bir değişiklik varsa bunlar indekse ekler. Bunun yanında araştırma şirketlerinin geliştirdiği botlar ise çeşitli verileri toplamak için internet sitelerini gezebilir. Yapılan bir araştırma bu tür ziyaretçilerin, internet trafiğinin %61'ini oluşturduğunu ortaya koydu.
internet

Reklam verenler dikkat

Özellikle reklam verenlerin canını sıkacak bu konu Icapsula tarafından rapora döküldü. Ortaya çıkan rapor, internet sitelerini gezen ziyaretçilerin yarısından fazlasının bot olduğunu ortaya koydu. Elbette bu reklam verenlerin reklamlarının geri dönüşümünü azaltıyor. Siteme ziyaretçi çekiyorum diyen websitesi sahipleri kendini kandırıyor. Sitelerimize gelen ziyaretçilerin %61 botlardan oluşuyor.

Güvenlik konusu

Raporda ayrıca dikkat çeken husulardan birisi ise internet güvenliğinin gün geçtikçe arttığı. Şirket bunu Google gibi büyük şirketlere bağlamış. Şirketlerin yaptığı çalışmalar neticesinde geçtiğimiz yıllara oranlar spam veri gönderme ve bilgi çalma girişimi çok önemli bir düzeyde azalmış. Şirketlerin özellikle spam mail ve yorum konusunda internet sitelerinde ve mail hizmetlerinde önemli işlere imza attığını görebiliyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top