0
Android cepleri bir türlü geride bırakamayan Microsoft çözümü esinlenmekte buldu. Android ceplerdeki gibi fiziksel tuştan kurtulamaya karar veren Microsoft hem daha pratik bir cep ortaya çıkarmış olacak, hem de fiziksel tuşun masrafından kurtulmuş olacak. 

Windows Phone 8.1 Android'e benzeyecek

Windows Phone 8.1’den haberler gelmeye devam ederken ilgi çeken haberlerden bir tanesi de fiziksel tuşların ortadan kaldırılması oldu. Lumia’ların fiziksel tuşlarını biliyorsunuz. Ekranın en alt kısmında bulunuyor. Dokunmanızı algılıyor ve işlem yapıyor. Ancak artık bu tuşları kaldıracak olan Microsoft Nexus ceplerdeki gibi tuşları ekranın kendisine yerleştirmek istiyor. Bu sayede olması gereken ekranı hem asıl amacında, hem de tuşlarla kullanacağız. Oldukça mantıklı bir karar vermiş olan Microsoft Windows 8.1 ile gelen telefonlarında bunu kullanacak. Kendisi daha az masraf yapacağı için bizlerden de daha az ücret talep edebilir, yani Nokia’nın cepleri daha da ucuzlayabilir. 

Ayrıca gelen bir diğer bilgiye göre Microsoft Windows Pone 8.1’in reklamını yapmak için Samsung’la anlaştı. Verilen 1 milyar dolar ile Samsung Galaxy serisi bir cebini Windows 8.1 Phone işletim sistemiyle piyasaya sürecek. Bu da Windows 8.1 Pone’un reklamını yapmış olacak. Bu anlaşma gereçkten var mı, yoksa kulaktan dolma bir haber mi, bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz. 

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top