0
Statista'nın yayınladığı bir grafik Windows 8'in durumu ortaya koydu. Grafikten anlaşıldığı üzere, Windows 8 üzerindeki ön yargıları kırmaya, Windows 8.1 bile yetmemiş. Hatta bazılarına göre Windows 8.1 ile yapılan başlat butonu aldatmacası insanları daha da sinirlendirmişti. İşte Windows 8'in ve Windows 8.1'in kullanım grafiği. Grafikte ayrıca Windows 7 kullanım oranları görülüyor.

windows 8 satışları kötü gidiyor

Windows 7 daha hızlı büyüyor

Grafikte dikkatimizi çeken en önemli nokta, Windows 7'nin hızla büyümeye devam etmesi oluyor. Bu grafiği ilginç kılan ise Windows 8'den eski bir işletim sistemi olmasına rağmen ondan daha hızlı bir şekilde büyümesi.

Windows 7 satışları sona erdi

Geçen gün yaptığımız haberde Windows 7 satışlarının Microsoft tarafından resmen durdurulduğunu duyurmuştuk. Belli ki bu gelişme Windows 8'in akıbeti için yapılmış; ama yine de etkili olamamış. Zaten haberimizde yer verdiğimiz bir bilgide, Windows 7'nin başka yerlerden de satın alınabileceğiydi. Elinde hala lisans kodları bulunan bir sürü şirket var. daha uzun süre Windows 7'yi satın alınabilir durumda olacak.

Başlat menüsü gelişmeleri

Microsoft'un insanlarla dalga geçtiğini düşündürecek gelişmelerden birisi Başlat Butonu sorunuydu. Windows 8'in en büyük sıkıntılarından biri olarak başlat butonu lanse edilince, Microsoft kullanıcıları dinliyoruz ve başlatı butonunu güncelleme ile geri getireceği açıklamaları yapıldı. Fakat güncelleme geldiğinde herkes Microsoft'un kelime oyunu yaptığını gördü. İnsanların istediği butonun kendisi değil pratik başlat menüsüydü. Bu açıdan da insanlardan inanılmaz tepkiler alan Microsoft'un bir sonraki güncellemede başlat menüsünü geri getireceği konuşuluyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top