0
İnternet karşıtı ülkeler arasında yer alan Vietnamda sosyal medyada oluşabilecek guruplaşmalara karşı önelm alma çalışmalarına hız verildi. Son çıkarılan yasa ile sosyal medyada komünist rejime karşı görüş belirtenlere para cezası uygulanacak. Para cezası 100 milyon dong yani 4 bin 740 dolar şeklinde belirlenmiş. Vietnam için gerçekten yüksek olan bu ceza sosyal medya kullanımını azaltabilir.

Ülkemizin durumu farksız

Vietnamda son zamanlarda tutuklanan karşıt görüşlü bloggerların sayısı oldukça arttı. Fikirlerini yaymak için interneti kullananlar, bundan sonra Vietnam'da para cezasına çarptırılacak. Bu tür uygulamalar nedeniyle Vietnam internet düşmanı ülkeler listesinde yer alıyor. Aynı listede ülkemiz de yer alıyor. Son zamanlarda internet kullanımına getirilen yasaklardan dolayı Türkiye, internet düşmanı ülkeler listesinde ne yazık ki yer alıyor. Özellike yaşanan Gezi olayları neticesinde hükümetin internet, özellikle sosyal medya ile ilgili söyledikleri hiç iç açıcı değildi.

sosyal medya yasağı

İnternet özgürlüğü kısıtlanıyor

Nüfusu 100 milyonu bulan Vietnam'da 3 insandan sadece 1 interenete erişebilirken, bu tür yasalar nedeniyle onlarda interneti dilediği gibi kullanamıyor. Vietnamda kabul edilen bu yasa nedeniyle çeşitli ülkelerden tepki alıyor. Umarız ülkemiz aynı duruma düşmez.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top