0
Google Ideas ve Arbor Network işbirliği ile geliştirilen bir sistem sayesinde, dünyanın neresinde olursanız
olun, nereden nereye siber saldırı yapıldığını görebileceksiniz. Google, Arbor Network ile yaptığı ortaklık neticesinde, ondan aldığı günlük siber saldırı verilerini kullanarak size nereden nereye nasıl bir saldırı yapıldığını harita üzerinde gösterebiliyor.

Siber saldırılar gelişti

Geçmişe oranla günümüzde siber saldırıların her açıdan geliştiğini görüyoruz. Daha önceden 400MB/saniye olan saldırı boyutu şimdilerde 1Gb/saniye boyutuna ulaşmış durumda. Bununla beraber, kullanılan yöntemler ve araçlarda gelişti. Devletlerin siber gücü önemsemesi neticesinde ise ülkeler bazında siber saldırıların önemi arttı. Pek çoğu açıklanmasada ülkelerin birbirlerine siber saldırılar düzenledikleri ve başka ülkelerin devlet kurumlarını hackledikleri gibi önemli bilgileri çaldıklarıda biliniyor. Devletler bu gibi durumlardan korunmak ve herhangi bir kötü durumda teknolojik aletlerin ve internete bağlı cihazların düşman devletler tarafından kontrol edilmesini önlemek için siber ordular kurmaya başladılar. Ülkemizde de bu konuda önemli gelişmeler yaşandı diyebiliriz.

ddos attack google ideas arbor network

Dijital saldırıları takip edin

Arbor Network Google Ideas işbirliği ile hazırlanan projede siber saldırıların nereden yapıldığını görebileceksiniz. Harita bilgileri ülke bazında verebildiği gibi, herhangi bir zaman aralığında da siber saldırıları görebiliyorsunuz. Geçmişe dönül bir araştırma yapabilir, ülkemizde ne zaman siber saldırı olmuş inceleyebilirsiniz.

Ne işimize yarayacak?

Siber salıdır haritası ile birlikte özellikle büyük internet ağı sahipleri, büyük şirketler ve gerçekten başarılı olduğu için yoğun saldırıya tabi olan özgür içerikli topluluk siteleri, bu projes sayesinde önceden olacakları görebilir ve önlem alabilirler. Ayrıca saldırının nereden yapıldığınıda basit bir şekilde gördüğünüzde önlemlerinizi ona göre planlayabilirsiniz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top