0
wow logo

Oyun karakteri çalmak suç

Oyun karakteri çalmak, hapis cezası ile sonuçlanıyor. Adalet Bakanlığından yayınlanan bir rapor, oyun karakteri çalınan kişilerin yasalarla korunacağını işaret ediyor. Yayınlanan raporda bilgisayarınıza bulaşan bir virüsle oyun bilgilerinizin çalınması sonucunda oyun karakterinize erişememeniz durumunda ne yapmanız gerektiğine değiniliyor.

Karakterim çalındı, ne yapmalıyım?

Eğer oyun bilgileriniz çalındıysa ve karakterinize erişemiyorsanız, bilgisayarınıza hiç dokunmadan polise başvurmanız gerekiyor. Bilgisayar açıksa hiç bir şekilde dokunmadan polise gitmelisiniz. Bilgisayarınız kapalıysa yine hiç dokunmadan polise başvuruyorsunuz. Bu sayede uzamnlar bilgisayarınızdaki virüs ya da casus yazılımı tespit ediyor ve kimden geldiğini buluyor. Bu sayede bilgilerinizi ve oyun karakterinizi kimin çaldığı anlaşılıyor.

Oyun bilgilerini çalana 7 yıl hapis

Karakteri çalan kişinin 7 yıla kadar hapse girme durumu söz konusu. Bu duruma genel olarak Hacker sorunu olarak bakılıyor. Normalde birinin sistemine ya da bilgisayarınıza uzaktan sızmak suretiyle maddi manevi zarar vermek elbette suç; fakat bu durum, özellikle ülkemizde ilk defa oyunlar için gündeme geliyor. Oyunlardaki hırsızlık bildirimlerinin ve polise gelen şikayetlerin 100 bine ulaşması Adalet Bakanlığını harakete geçirdi. Ülkemiz için bu gelişmeler bize gurur veriyor.

Wow hacker gurubuna büyük ceza

Aynı şekilde Çin'de yaşanan bir tutuklanma olayı ibret alınacak nitelikte. Bir Wow hacker gurubunun tutuklanması bütün ülkelere örnek teşkil edecek. 10 kişilik bir oyun hırsızı gurubu, World Of Warcraft oyununda insanların hesap bilgilerine erişmek suretiyle, hesabın içindeki altın ve çeşitli eşyaları satarak para kazanıyorlar. İşte bu gurup, iki yıla kadar hapis cezası aldı. Para cezasıda cabası. Gurubun hikayesi ise şu şekilde. Gurup lideri, bu kötü iyetli işe yeni giriştiği zaman çalıntı karakter satın alıyor ve içindekileri satıyordu. 1 dolar karşılığında aldığı karakterden 3 dolar kazanç elde ediyordu. Daha sonradan kendi gurubunu kuran oyun hırsızı, karakterleri kendi çalmaya başladı. Gurup 6 ayda 12 bine yakın hesap hacklemiş ve 10 bin dolardan fazla para kazanmış. 10 milyona yakın aktif kullanıcısı bulunan World Of Warcraft oyunu, bu tür insanların cirit attığı bir yer haline geldi. Ülkelerde alınan bu tür güvenlik önlemleri ise sevindirici.

oyun çalmak suç

İlgili - Kotaku

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top