0
Bazı haber sitelerinde “Rüşvet” olarak yorumlanan bu haber sizce de bir rüşvetmi yoksa bir mobil işletim sistemi sahibinin, mobil işletim sistemi için yaptığı bir yatırım mı? Çıkan haberlere göre Microsoft, çeşitli telefon üreticilerine (Samsung, LG, HTC, ZTE) Windows phone kullanmaları için yüklü miktarda para önermiş.

Bazı şirketlere 1 milyar dolar

Dedikoduya göre Samsung'a Windows Phone işletim sistemli telefon üretmeye devam etmesi için 1 milyar dolar teklif eden Microsoft, bu teklifi bir çok şirkete yapmış. Microsoft'un korkusu ise Nokia'yı satın alması ile başlıyor. Nokia gibi bir telefon devinin Microsoft gibi bir yazılım deviyle birleşmesi telefon üreticilerini elbette çok rahatsız etti. Bu rahatsızlıktan çekinen Microsoft teşvik vermeyiçözüm olarak bulmuş.

windows phone için rüşvet

Microsoft'un rüşvet iddiaları ilk değil

İlgililer hatırlayacaktır ki Microsoft, ilk kez rüşvet suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıyor. Microsoft'un kendi için daha devam eden rüşvet soruştırması bile mevcut. Bildiğiniz gibi bazı ülkelerin kamu binalarında memur bilgisayarlarında Microsoft yazılımlarının kullanılması için devlet adamlarına rüşvet verildiği iddiası ortaya atılmıştı. Bu iddiaları değerlendirince bizimde Windows Phone için yapılan çalışmaları rüşvet olarak değerlendirmemiz kolay oluyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top