0
Apple’ın ucuz iPhone’u 5C’nin çakması yapıldı. Tahmin edeceğiniz gibi Çin’de yapılan bu klon telefon 150 dolardan satışa sunuldu. Görünüş bakımından aralarında hiçbir fark bulunmayan telefonun adı "ioPhone 5c". Telefonun diğer detayları haberimizin devamında. 

çakma iphone 5c

Taklit teknoloji ürünü konusunda Çin’in üstüne yoktur. Aklınıza ne gelirse hepsinin taklidini değilse bile çoğunun taklidini yapmışlardır. Piyasada da kolayca tutunmayı başarabilmişlerdir. Günümüzde Çin malı taklit iPhone’lar, çakma Samsung cihazları, sahte HTC One’lar Türk pazarına kadar ulaşmış durumda. Taklit konusunda bu kadar başarılı olmasalardı Çin’den Türkiye’ye kadar satış yapmaları mümkün olmazdı. 

Gerçek iPhone 5C’nin sahip olduğu renklere bile sahip olan "ioPhone 5c" Android işletim sistemini kullanıyor. Çakma iPhone 5C’nin diğer özelliklerine baktığımızda; 
  • Android 4.2 işletim sistemi, 
  • 512 MB RAM, 
  • 4 GB dahili hafıza, 
  • 480x854 çözünürlüklü ekran, 
  • 61.8×9×127.5mm boyut. 
Bu özelliklere sahip olan cihaz 15.490 Yen’e yani yaklaşık 150 dolara satılıyor. Boyutları gerçek iPhone 5C’den biraz daha büyük olan ioPhone 5c’nin RAM’i yetersiz. Android bir cihaza 512 MB RAM yetersiz. Zaten bunun yarısından fazlasını sistem kullanacak. Bu nedenle kasmalar yaşanacaktır. Ayrıca çekirdek sayısı da belirtilmemiş. Muhtemelen tek çekirdek olan cihaz işlemci yönünde de kötü. Sonuç olarak 150 dolara alınmayacak bir cihaz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top