0
Dosya paylaşım siteleri bir bir kapatılıyor. Mega Upload sitesinden sonra şimdi de Hotfile kapatıldı. Hotfile.com’a şu ana kadar kullandığımız en stabil çalışan site diyebiliriz. Hiçbir hataya rastladığımı hatırlamıyorum. Ayrıca diğer upload siteleri gibi saçma sapan, yersiz reklamlara da yer vermiyordu. Ama ne yazık ki bu siteyi de telif hakları nedeniyle kapattılar! 

hotfile.com kapatıldı

Hotfile.com adresine girerseniz sitenin sizlere verdiği mesajı görürsünüz. Verdiği mesajda ziyaretçileri yasal içeriklere yönlendiren sitenin kapanması acaba gerçekten doğru mu? Bu konuda avukatlara soruldu. Bakın avukatlar ne diyor? 

"Dosya paylaşım sitesi açmak ve işletmek, aslında yasal bir girişim. Ancak, iş modelinin ağırlıklı olarak korsan paylaşıma yakınlaşması durumunda, telif haklarına sahip olan şirketlerin başvuruları sonucunda, resmi kurumların yaptığı denetlemelerde elde edilen verilerle bu karara varılabiliyor. 

İşletmelerin, içerikleri denetleme konusunda kullanıcı haklarını ve özgürlüklerini de koruyarak, hem eser sahipleri hem de resmi kurumlarla yakın çalışması, bu sorunu ortadan kaldırabilir"

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top