0
İsrail'deki bir üniversiteden araştırmacıların iddiaları çok ciddi nitelikte. Galaxy S4'deki açık ciddi boyutta insanlara zarar verebilir. İddialara göre Galaxy S4'de Knox güvenli veri iletiminin dinlenmesine izin veriyor. Güvenlik için geliştirilen bir yazılımda böyle bir açığın bulunması elbette şaşırtıcı olurdu. İddiaları yalanlayan Samsung, son zamanlarda güvenlik üzerinde çokça duruyor.

Samsung'un kouyla ilgili yaptığı açıklamada, Knox'a bu şekilde müdahale etmenin mümkün olmadığı ve Knox'un kesinlikle böyle bir açığının bulunmadığı belirtiliyor. Araştırmacıların iddiaları ise Sadece Galaxy S4 ile ilgili. Diğer Samsung cihazlarında Knox, aynı açığa sahip değil.

Samsung'un kendinden emin bir biçimde yaptığı açıklamaya bakarsak, ona güvenmemiz söz konusu olabilir. Knox güvenlik platformunun, zararlı program ve diğer yazılımlara izin vererek, e-posta ve diğer veri alışverişini takip edilmesine yol açtığı iddia ediliyor. Bu karşılık Samsung, "Knox mimarisinin çekirdeğine, bu tür bir zararlı yoluyla sızılması mümkün değildir." şeklinde bir açıklama yapıyor.

Samsung'un son zamanlarda güvenlik üstünde çokça durduğunu biliyoruz. Galaxy S5'e göz tarama, bazı modellerine parmak izi tanıma, yüz tanıma gibi yazılımlar ekleyerek güvenliği üst düzeye çıkarmaya çalışan Samsung'un kurumsal müşteri sayısını arttırmaya çalıştığını tahmin ediyoruz. Piyasada can çekişen Blackberry'nin yerini dolduracak yeni şirketler gerekiyor.

samsung galaxy s5 te Knox açığı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top