0
Trabzonda yaşayan bir gencin emniyete şikayeti, Facebook'un başlı başına kişisel hayata sıkıntı çıkardığını gözler önüne bir kez daha serdi. Bizim de hatalarımız yok değil. İşte haber; Trabzonda yaşlayan bir gencin Facebook hesabı hacklendi ve fotoğrafları çalındı. Daha sonra bu fotoğraflar cinsel içerikli sitelerde yayınlandı. Kendini korumak isteyen genç suçlunun yakalanması için polise başvurdu. Yapılan incelemelerde Facebook hesabını hackleyen ve fotoğrafları başka bir siteye kötü niyetli yükleyen kişi IP adresinden tespit edildi.

Facebook paylaşımlarınızı gizleyin

Uzmanların uyarılarına bir göz atalım. Uzmanlar Facebook'ta sadece fotoğraf ve videolarınızın değil bütün paylaşımlarınızın gizli olması gerektiği konusunda uyarıyor. Son zamanlarda bazı gençlerin en çok kimin arkadaşı var şeklinde tutuştuğu yarışlardan kaynaklı önüne gelen herkesi eklemeleri, kendi güvenliklerini tehtid ediyor. Facebook'ta biriyle arkadaş olmanız için onu tanımanız yetmiyor. O kişiyi gerçek hayattan tanımalı ve güvenmelisiniz. Aksi durumlarda arkadaşlık tekliflerini kabul etmeyin ve sizde arkadaşlık teklifi göndermeyin. Bu sayede kendinizi koruyabilirsiniz.

facebook fotoğrafları çalındı

Facebook'ta herşeyi paylaşmayın

Facebook'ta sizin için önemli olan ve gizli kalması gereken ya da kullanılması durumunda sizin için tehlike oluşturabilecek paylaşımlarda bulunmayın. Facebook'ta bir fotoğraf paylaşıp pişman mı oldunuz. Onu sildiğiniz zaman serverlardan hemen silinmediğini, çok uzun bir süre daha saklandığını ve ele geçirilebilir olduğunu asla unutmayın. Bu nedenle ilk önlemi siz alın ve güvenliğiniz için önem arzeden paylaşımlarda bulunmayın.

Facebook şifrenizi koruyun

Bütün gizlilik ayarlarınızı tam olarak yapsanız dahi, tam olarak korunamıyorsunuz. Haberimizin detaylarında gördüğünüz gibi bilgilerin çalınması durumu söz konusu. Hesabınız ele geçirilebilir ve normalde fotoğraflarınızı göremeyecek kişiler, bu yolla fotoğraflarınızı elde edebilir. Bunun için bir kaç güvenlik önlemi var. İlk etapta gerçekten güçlü bir şifre oluşturun. Şifre sizinle alakalı herhangibrşey olmasın ve içinde büyük harf, küçük harf, noktalama işareti ve rakam bulundursun. Uygun bir kombinasyon yaptığınız zaman tahmin edilemez bir şifre oluşturmuş olursunuz. Hesaplarınızın şifresi farklı olmalı. E-posta hesabınızı ele geçiren biri Facebook'unuzu da ele geçirebileceğinden e-posta hesabızın da şifresini güçlü tutun. Telefon uyarı sistemini kullanın. Facebook'un güvenlik amaçlı uyguladığı sms ile haber verme sistemi sayesinde hesabınıza başka bir yerden erişilmeye çalışıldığında anında haberiniz olur ki bu da erken müdahale etmenize olanak tanır.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top