0
Çin’de ala yaygın olarak kullanılan Windows XP işletim sistemi için Çin hükümetinden Microsoft’a bir öneri geldi. Çin hükümeti Windows XP’ye destek verilmesini istiyor. Çin’in kalabalık nüfusunun çoğu XP işletim sistemi kullanıyor. 

XP’ye verilen desteği son bulacağı tarih 8 Nisan 2014 olarak belirlenmişti. Ancak Çin’in % 60’ı hala Windows XP kullanıyor. Bakalım Microsoft bu isteği kabul edecek mi? Çin’deki oranlara bakacak olursak % 35’lik bir nüfus Windows 7 kullanıyor. Ayrıntılı bir şekilde aşağıdaki listede işletim sistemi kullanma oranlarını görüyorsunuz. 

çin işletim sistemi kullanım oranları

Microsoft Çin’deki Windows 8 işletim sisteminde indirim yapma planları da kuruyor. Dünyada en çok XP kullanan ülke Çin olduğu için Microsoft orayı yeni işletim sistemine teşvik etmeye çalışıyor. Microsoft 49 dolar gibi düşük bir fiyattan Windows 8’i satışa çıkarsa da Çin’deki Windows 8 kullanım oranı ala % 5’in altında. 

Microsoft desteği kesmede kararlı gibi görünüyor. Eğer desteği keserse güvenlik çaıkları kapatılamayacağından ülkede siber suçların artması bekleniyor. Bu durum ülke çapında birçok insanın kötü durumlarla karşı karşıya geleceklerinin bir kanıtıdır.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top