0
Bir Alman dergisi olan Der Spiegel’in iddialarına göre Amerika’nın ulusal güvenlik servisi NSA, dünya çapında laptoplara kendi casus yazılımlarını yükledi. Bu iddialar ciddi manada ürpertici. Çünkü izlenen yöntem soğuk kanlı ve dünya çapında çok sayıda insanı etkiliyor. Casus yazılım yüklenen bilgisayar markaları da belirlendi. İddialara göre Samsung, Huawei, Maxtor ve Dell ve benzeri markalara NSA yazılımları yükleniyor ve insanlar takip ediliyor.

Ürünleri kargodan alıyorlar

İddialara göre NSA, kargo aşamasındaki ürünlerin gidişini engelleyerek, ürünlere el koyuyor. Ürünleri toplayıp özel bir yere getiren NSA hackerları, burada ürünlere kendi casus yazılımlarını yüklüyor. Bu yazılımlar bilgisayar sahiplerinin bütün eylemlerini takip ediyor. Bu sayede NSA herşeyden haberdar oluyor. Yazılım yükleme işi bittikten sonra bilgisayarların, kargo aşamasından tekrar, hiç bir şey olmamış gibi işleme devam etmesini sağlayan NSA bunu yaparken, kimsenin ruhu bile duymuyor.

Windows'un açıklarını tespit ediyorlar

Verilen bilgilere göre NSA bununlada kalmayıp, özellikle en çok kullanılan Windows İşletim sisteminin açıklarını tespit ederek bu açıkları kötüye kullanıyor ve kişileri takip etmeye başlıyor. Bu tür işlemlerin kanunsuz sayıldığı ve çeşitli yaptırımlarının bulunduğunu göze alırsak, devlet eliyle bunların yapılabilir olması bizi ürkütüyor.

Online oyunlarda rahat yok

NSA’in İngiliz gizli istihbaratıyla ortak çalışması sonucu, online oyunlarda da izleme faaliyetlerinde bulunduğu biliniyor. World Of Warcraft gibi çok sayıda oyuncusu olan oyunlarda yaşanan sohbetleri çeşitli anahtar kelime filtreleri kullanarak takip eden NSA, bu oyunlarda insanların para transferlerini takip ettiği gibi, görüntülü sohbet edenlerin fotoğraflarını da dosyalarına eklemiş. Amerika’dan iç bir yerde huzur yok.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top