0
Blackberry son iki yılda ciddi manada gerieme yaşadığı. Geride bıraktığımız bu senede inanılmaz derecede zarar eden şirketin satılması söz konusu olmuştu. Direnen şirket yakın zaman içinde batacak gibi görünüyor. Yöneticiler şu sıralar son hamlelerini yapıyor. Şirketi eski gücüne kavuşturmak adına Foxconn ile anlaşmayı düşünen şirket yetkilileri bakalım başarılı olabilecek mi?

Foxconnla 5 yıllık bir anlaşma yapmayı planlayan Blackberry'nin bu sayede piyasada yeniden var olabileceği ve rekabet edebileceği düşünülüyor. Bu sene ikinci çeyrekte 1 milyar dolar zarar eden şirket, üçüncü çeyrekte ise 4.4 milyar dolar zarar etti. Bu gidişe dur diyemeyen yöneticiler çaresiz.

Bildiğiniz gibi kötü tablo karşısında şirketin satılması söz konusu olmuştu. Şirket satışından vazgeçildi ve ilk iş olarak CEO değiştirildi. Yeni CEO olan John Chen'in ilk işi Foxconn anlaşması olacak gibi. Foxconn, Apple'ın cihazlarının montajını yapan çok büyük bir şirket. Bu şirketle yapılan 5 yıllık bir anlaşma Blackberry'yi kurtarabilir mi bilemiyoruz! Bizde merakla takip ediyoruz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top