0
Apple Tayvan'dan büyük bir ceza aldı. Bir nevi kartel yaptığı şeklinde suçlanan Apple, iPhoneların Tayvanda hangi fiyattan satılacağını belirlemekle suçlandı. Tayvan Adil Ticaret Komisyonu bu durumdan ötürü Apple 666 bin dolar ceza kesti. Bu soruşturmanın ortaya çıkması ise Tayvanlı GSM operatörleri oldu. İşte detaylar...

Apple fena yakalandı

Tayvanlı GSM operatörleri olan Chunghwa Telecom, FarEasTone Telecommunications ve Taiwan Mobile'ın Apple ile olan yazışma ve görüşmeleri incelendi. Bu inceleme sonunda Apple'ın Tayvandaki iPhone ve diğer cihazların satış fiyatın müdahale ettiği belirlendi. 3 farklı şirketle kendi çıkarı için belli bir fiyat belirleyen Apple, piyasayı olumsuz etkilemekle suçlanıyor.

Apple'ın yaptığı suç

Tayvan Adil Ticaret Komisyonu'ndan yapılan açıklamada Apple'ın yasal olmayan bir şekilde GSM operatörlerine, fiyatlandırma konusunda müdahale ettiği ve GSM operatörlerinin fiyat konusunda Apple'dan onay aldığı belirlendi. Bu suçlar neticesinde Apple'a 666 bin dolar ceza kesildi. Apple kanunlara uymak konusunda bir çok ülkede sorun yaşıyor.

apple'a tayvandan para cezası

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top