0
İleri düzey Android cihazlarda ram ve işlemci sorunu bulunmamakta. Buna rağmen özellikle ülkemizde hala bir çok cihaz başlangıç düzeyinde ve bu seviyede cihazlar hala çok satılıyor. Başlangıç seviyesindeki bu cihazlarda ram kapasitesi düşük olduğundan telefon akıcılık açısından bizi sıkıntıya sokuyor. İşlemci içinde durum aynı. Düşük kapasiteli bu donanımlar kullanım açısından bizi zor durumda bırakıyor. Bu yazımızda ram ve işlemci yükünü nasıl azaltacağız onun hakkında çok basit örnekler vereceğiz.

Uygulama seçimi

Telefonumuzu ilk aldığımızda bazı uygulamaların yüklü olduğunu görürüz. Bu uygulamalar verilen izinlere göre kaldırılabilir ya da kaldırılamaz. Bu konuyu daha sonraki yazılarımızda değerlendireceğiz; fakat bu uygulamalardan kaldırılabilir olanlar arasında tercih yapabiliriz. Vereceğimiz ilk örnek Facebook uygulamaları. Bildiğiniz gibi Facebook uygulaması inanılmaz derecede ram yemektedir. Bu ram tüketimini azaltmak için başka özel uygulamalar kullanmak mümkün. Özellikle lite versiyonlar ram kullanımı az olduğu için çok daha kullanışlı olacaktır. Birkaç örnek Fast Facebook, Facebook Lite... Bu uygulamaların verdiği tepkiler her telefonda farklı olduğundan size uygun olan, en az rami tüketen uygulamayı kendiniz bulmalısınız.

android ram kullanımı azaltmak

Twitter uygulamasını yükleyeceğiniz zaman birden fazla Twitter uygulaması olduğunu unutmayın. Dememiz o ki, hangi uygulamayı kullanacağınıza siz karar verin. Resmi uygulamayı kullanmak zorunda değilsiniz. Hangisi daha az ram tüketiyorsa onu kullanın.

Uygulamayı kaldırın

Bu tür uygulamaların arka planda sürekli çalıştığınız ve sürekli bir Ram tükettiğini biliyoruz. O halde daha hafif sürümlerini indirdikten sonra eski uygulamayı kaldırın.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top