0
Son zamanlarda Microsoft ve Apple'ı bir çok haberde karşılaştırılırken görebilirsiniz. Çünkü ikilinin mobil işletim sistemleri birbirleriyle rekabet düzeyindeler. Windows Phone'un Nokia ile büyük çıkışı IOS'u zor durumda bırakabilir. Son zamanlardaki en büyük rekabet alanı mobil işletim sistemi olan Apple ve Microsoft'un durumu bakalım nasılmış.

Mivrosoft, Windows Phone satışlarından gayet memnun görünüyor. Özellikle Nokia'nın ürettiği kaliteyle dünya pazarında önemli bir yer edinmeyi başaran Windows Phone, IOS'u zorlamaya başladı. Yayınlanan bazı satış raporlarına baktığımızda ise Windows Phone'un bazı bölgelerde IOS satışlarını geçtiği görülüyor. Bu durum Microsoft'u oldukça sevindirmiş ve gelişmelerdenden memnun olan Microsoft, Windows Phone yatırımlarına hız veriyor.

windows phone iosu geçti

IDC'nin mobil işletim sistemleriyle iligli satış raporlarına baktığımızda Windows Phone'un son zamanlarda, her 4 ayda bir %20'lik bir büyüme kaydettiği görülüyor. Son bir senelik büyüme verilerini değerlendirdiğimizde ise, Windows Phone'un %156'lık bir büyüme sergilediğini görüyoruz. Bu rakam inanılmaz. Şunu belirtmekte fayda var ki büyüme rakamları, hali hazırda var olan satışların üzerinden verildiği için rakam olarak baktığımızda çok fazla bir fark olduğunu görmiyoruz. %156 büyüme ile Windows Phone'un pazar payı %3 civarında. Bu açıdan baktığımızda çok düşük bir rakam olsada gelişme durumu iç açıcı görünüyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top