0
Windows 8 başlat menüsü nasıl aktif edilir
Windows 8'de ve en son sürümü Windows 8.1'de en çok karşılaşılan başlat tuşu ve başlat menüsü sorunu Start Menu 8 ile aşılabiliyor. Bu yazımızda Windows 8 ve Windows 8.1'e alıştığınız tarzda başlat menüsünü nasıl eklersiniz, biraz bahsedelim.

Metro arayüzü sevilmedi

Windows 8 Microsoft'un en yeni ve en değişik işletim sistemlerinden biri olarak karşımıza çıktı. Modern işletim sistemi olarak XP'den bu yana bizlere aynı sitili sunan Microsoft, dokunmatik cihazlarla ilgili geleceği hesaba katarak bizlere, Windows 8'i sundu. Metro arayüzüyle bir çok kişinin alışmakta güçlük çektiği Windows 8, Performans olarak diğer işletim sistemlerine taş çıkartsada Windows kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu Windows 8'e alışamadı.

Dokunmatik cihazlar için Windows 8

Özellikle klasik masaüstü ve klasik laptoplarda Windows 8 ve metro arayüzü gerçekten gereksiz olarak görülüyor. Dokunmatik olmayan cihazlarda bu gibi bir araç çok az kullanılıyor. Dokunmatik cihazlarda, özellikle tabletlerde çok kullanışlı olan Metro arayüzü, özellikle masaüstü kullanıcıları tarafından yadırgandı.

Windwos 8'de başlat menüsü

Start Menu 8 programı ile alıştığınız başlat menüsüne basit bir şekilde erişebileceksiniz. Windows 8.1 ile başlat tuşu arayüze eklensede başlat menüsü eklenmedi. Bu durum, kullanıcılar tarafından “Microsoft kelime oyunu yapıyor” şeklinde eleştiri aldı. Windows 8.1'de başlat tuşu olmasına rağmen tıkladığınızda yine metro arayüzüne gidiyorsunuz. Start Menu 8 programı ile başlat menüsüne kavuşacaksınız.

Start Menu 8 özellikleri

  • Ücretsiz
  • İsteyenler için metroya erişim
  • Avatar ekleme
  • Metroyu devre dışı bırakma
  • Türkçe
  • Farklı başlat tuşu sitilleri
Start Menu 8'i kurduğunuz zaman, başlat tuşu sizi metroya değilde tıpkı Windows 7'de olduğu gibi başlat menüsüne götürüyor. Burada yine görselde de gördüğünüz üzere bilgisayarınızda erişebileceğiniz bütün kısayolları görebiliyorsunuz. Program sayesinde hangi kısayolun menüde görünüp görünmeyeceğinide belirleyebiliyorsunuz.

Start Menu 8 genel ayarlar

Programın genel ayarlar kısmından metro arayüzü ile iligli her türlü işlemi yapabilirsiniz. Metro arayüzünü atlama işletim sisteminin kendisinde de bulunuyor. İsterseniz Windows 8 ile gelen özelliklerden biri olan “köşeler” bu programla inaktif edilebiliyor. Ayrıca programın kısa yolları sayesinde kullanımı hızlandırıp kolaylaştırabiliyorsunuz.

Windows 8 başlat menüsü nasıl aktif edilir

Başlat butonu teması

Start Menu 8'in içinden onlarca buton içinden istediğinizi seçebilir yada daha çok tema diyerek daha fazlasını internet sitesinden edinebilirsiniz. Özelleştirmek konusunda en iyi programlardan biri diyebiliriz.

Windows 8 başlat menüsü nasıl aktif edilir

Menü kısmı

Windows 7'de menu kısmı istediğiniz bir klasöre ya da programa sağ tıklayıp, başlat menüsüne tuttur diyerek kişiselleştirilebiliyordu. Start Menu 8'de bu özellik maalesef yok. Programda başlat menüsünün sol tarafı masaüstü programları tarafından kullanılıyor ve Start Menu 8, bu programları buraya otomatik olarak alıyor. Fakat sağ tarafta, görselde de göreceğiniz üzere standart uygulamaların kişiselleştirilebilmesini sağlıyor.

Windows 8 başlat menüsü nasıl aktif edilir

Kullanıcı arayüzü

Start Menu 8 programının kişiselleştirilebilir bir diğer tarafı, kullanıcı arayüzü bölümü. Buradan hesap resminizi basit bir şekilde upload edebilir ve kullanacağınız temayı belirleyebilirsiniz. Size görünmesini istediğiniz programların neye göre belirleneceğini seçin ve kullanımı kolaylaştırın.

Windows 8 başlat menüsü nasıl aktif edilir

Yazıtipi ayarları


Start Menu 8 programının bu kısmından ise başlat menüsünü daha fazla kişiselleştirebiliyorsunuz. Görünüm rengine ve yazı tipi boyutundan rengine bir çok içerik buradan kişiselleştirilebilir durumda.

Windows 8 başlat menüsü nasıl aktif edilir

Iobit tarafından sunulan programı denemek isteyenler için http://www.iobit.com/iobitstartmenu8.php linkini verelim.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top