0
Google Play'de bundan sonra hiç bir uygulama için Türkçe dil desteği isteminize, bu şekilde yorum yapmanıza gerek kalmayacak. Google, uygulama geliştiriciler çok mantıklı bir servise imza atıyor. Uygulama geliştiricilere özel çeviri servisi geliyor. Sistem çok basit ve sorunsuz çevirilere imza atıyor. Translate servisi deyince Google'ın bildiğiniz çeviri servisi aklınıza gelmesin, bu uygulama çeviri servisinde çeviri işi bizzat çevirmenler tarafından yapılacak.

App Translation Service

Google bu hizmetiyle birlikte, Google Play'deki uygulamaların bütün dillerde yayınlanmasını sağlayacak. Bu durum kullanıcı sayısında büyük bir artışa neden olacak. Android kullanıcılarını elinde tutarken, sistemine yeni kullanıcılarda dahil edilecek. Bu gün Android'in popülerliğinin en önemli sebeplerinden biri mağazasındaki uygulama zenginliği. Diğer platformlar, özellikle Windows Phone bu konuda sıkıntı çekiyor. Google App Translation Service ile birlikte durumu daha da abartarak uygulamanın yayınlandığı dil sayısını arttırıyor. Bu da Android'e dünya çapında ilgi duyulmasını sağlayacak gibi görünyüor.

App Translation Service google

App Translation Service nasıl çalışıyor?

Bu servise ilk etapta .apk uzantısında bir uygulama yükleniyor. Daha sonra çevrilmesi gereken yerler belirleniyor. Kelime ve cümle bazında belirtme yapılıyor. Akabinde, ne kadar zamanda çevirinin tamamlanmasını istiyorsunuz ve ne kadar ücret ödeyeceksiniz gibi konularda bilgi verip, gerekli işlemleri yaptıktan sonra Google, uygulama çeviri aşaması başlıyor. Çeviriyi Google'ın belirlediği kişiler yapıyor. Bu çevirilerde karşılaştığınız hataları sıfıra indirirken aynı zamanda Türkçe dl desteği olmayan uygulamalarında basit bir şekilde Türkçe dilinde yayınlanmasını sağlıyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top