0
FAA yani Ameirkan Federal Havacılık Yönetiminden herkesi sevindiren karar geldi. Bundan sonra yolcular uçakta belli kriterlere uyarak elektronik cihazlarını kullanabilecekler. Bu karar doğrultusunda hala uçakta telefonla konuşmak yasak ama bir çok iletişim hizmeti serbest olacak.

Uçaklarda elektronik alet kullanımı

Hazırlanan rapor doğrultusunda verilen karara göre uçaklarda, laptop ya da telefonunuzdan film izleyebilir ve bellirli şartlarda internete girebilirsiniz. Oyun oynayabilir ve chat yapabilirsiniz. Bu karar hem havacılık firmalarınıda sevindirdi. Uçakta elektronik alet kullanımı konusunda firmalar ve yolcular arasında büyük sıkıntılar doğuyordu.

Uçakta cep telefonuyla konuşmak hala yasak

Çeşitli güvenlik sebeplerinden cep telefonu ile uçakta görüşmek hala yasak. Bu nedenle cep telefonlarının uçak moduna alınması gerekiyor. Uçakta wi-fi hizmeti veriliyorsa, yolcular bu hizmetten yararlanabilecek ve istediği gibi internette dolaşabilecek. Fakat internette gezinme gibi işlemlerin uçağın belli bir yükseklikte seyretmesiyle izin verilecek. Ayrıca uçak iniş ve kalkışlarında yapılan hostes uyarıları esnasında da bu cihazların dikkat dağıtmasını önlemek amacıyla kullanım kısıtlanacak.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top