0
iPhone, liderliğini kaybetti. Piyasaya çıkışıyla birlikte, özelliklerine baktığınız zaman herkesin ilgisini çekmeyi başaran; ama şu günlerde Androidle başa çıkamayan iOS uzun zamandır liderliğini Android işletim sistemine bıraktı. Açık kaynak kodlu Android, satış rakamlarıyla herkesin dilinde dolaşıyor.

Mobil işletim sistemi satış rakamları

Satış rakamlarını telefon satışı olarak değerlendirmek çok yanlış olacaktır. Çünkü iOS sadece iPhone'da kullanılırken Android işletim sistemi bir çok markada işletim sistemi olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle satış rakamlarına sadece işletim sistemi olarak değineceğiz. Bu senenin 3. çeyrek rakamları şu şekilde;
  • Android: 204 milyon Androidli telefon satışı
  • iOS: 33 milyon iPhone satışı
Bu rakamlar ışığında işletim sistemlerinin pazar paylarına bakacak olursak; Android %81lik bir pazar payına sahipken iOS %13'te kalıyor. Diğer işletim sistemlerinde Windows Phone %4lük bir pazar payına sahipken Blackberry OS %1'e geriliyor ve gittikçe pazardaki yerini kaybediyor.

iPhone 5S etki eder mi?

Uzman görüşlerine göre iPhone 5S'in çıkışıyla birlikte, iOS kullanım oranları artacak; ama işler pekte onların düşündüğü gibi gitmiyor. Apple, iPhone 5C fiyaskosuna birlikte iOS 7'de yaptığı hatalarda eklenince iyice marka imajını zedeledi. İPhone 5C elbette kaliteli bir telefon olabilir; ama piyasada sürekli konuşulan ucuz iPhone tabirine uymayınca, hatta malzeme kalitesi düşmesine rağmen ucuz bir telefon olarak karşımıza çıkmayınca insanların elbette Android'e yönelmesi çok normal.

Apple ucuz telefon üretmiyor

Android liderliğinin bir açıklamasıda Apple'ın ucuz telefon üretmemesi olarak gösteriliyor. Zira çıkan bütün ürünler, dünya genelince çok pahalı. Pahalı olduğuna alternatiflerinden karar veriyoruz. Aynı özellikteki hatta daha fazla özelliğe sahip telefonların Android işletim sistemiyle daha ucuz olması insanları Apple'dan uzaklaştırıyor. Bununla birlikte çok ucuza Android işletim sistemli telefonların alınabilmesi, insanları Android dünyasına sokuyor ve gelişmiş Android işletim sisteminden kopmakta bir o kadar zor oluyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top