0
Microsoft'un merkez yerleşkesinde Microsoft Cybercrime Center yani bizim dilimizde Siber suçlarla mücadele merkezi açıldı. Son zamanlarda bir çok devletin bu şekilde atılımlar yaptığını düşünürsek Microsoft'un bu adımı kendisi ve dünya için çok büyük bir adım. Dünya çapında milyonlarca insanın siber suçlulardan zarar gördüğü ve ciddi manada maddi kayba uğradığı günümüzde bu tür girişimlere ciddi manada ihtiyaç duyuyoruz.

Microsoft Cybercrime Center ne yapacak?

Peki Microsoft'un Siber Suçlarla Mücadele Merkezi ne yapacak, nasıl faliyetler içerisinde bulunacak.?
  • İnternette dolaşan zararlı yazılımlar
  • Botnet ağları
  • Korsanla ve fikir hırsızlığıyla mücadele
  • İnternet üzerinden gerçekleştirilen çocuk istismarı
gibi konularda çeşitli önlemler alıp, bu suçları engellemeye çalışacak. Burada bir parantez açıp Windows işletim sisteminden de bahsetmekte fayda var. Bildiğiniz gibi Windows'un bir çok işletim sistemi XP'den Windows 8.1'e kadar hepsi illegal şekilde kullanılıyor. Bir çok kişi ücret ödemeden bu işletim sistemini, güvenlik sistemini kırarak hackliyor ve ücretsiz kullanılıyor. Siber Suçlarla Mücadele Merkezi bu duruma bir son verebilir. Sistemli bir şekilde çalışacak olan Siber Suçlarla Mücadele Merkezi illegal çalışmaları tespit edip engel olacak.

Microsoft Türkiye açıklamas

Microsoft Türkiye Telif Hakları Müdürü Öncel konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı."Gelişmiş teknoloji ve araçları doğru uzmanlık ve bakış açısıyla bir araya getirerek, interneti herkes için daha güvenli bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz" 

Siber Suçlarla Mücadele Merkezi nasıl çalışıyor?

Microsoft, bu merkezde gelişmiş cihazlarıyla, bölgesel ve küresel tehtidleri anlık olarak takip edip müdahale edebilecek ya da duruma göre kendine yeni bir yol çizecek. Yapılan açıklamalarda sistemin tamamen güvenli internet ve genel olarak güvenlik için olduğu vurgulansada Microsoft daha çok kendi yatırımlarının güvenliğini sağlayacak gibi duruyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top