0
Kimlikleri bilinmeyen bir kaç isohunt kullanıcısı, siteyi tekrar açtı. Sitenin eski sahibi, kapanışta dönüşüm
muhteşem olacak desede, yeni açılan bu siteyele hiç bir alakası yok. Isohunt.to adresinde yayınlanan sitenin kurucularının kimlikleri bilinmiyor; ama yaptıkları açıklamaya göre, sitenin bütün arşivini indirip yedeklemişler ve şimdi bu yedeklerden siteyi tekrar oluşturuyorlar.

Yapılan incelemeler sonucunda sitenin Avustralyadan kaydedildiği öğrenilmiş. .to uzantısı ise Tongo'nun uzantısı. Uzman görüşlerine göre bu yeni sitenin yasal olarak kapatılması için en az 2 yıllık bir mahkeme süreci gerekiyor. Yetkililer bununla uğraşır mı bilmiyoruz; ama bu tür kapanmalar, gerçek manada bir kapanma olmuyor. Zira verilen bilgiye göre başka bir alan adının daha kaydedildiği ve duruma göre orayada geçebilecekleri söyleniyor.

Bu haberler yayılırken The Pirate Bay içinde aynı şeyler düşünülmeye başlandı. Sitenin bütün kaçış seçenekleri tükendiği zaman ve tamamen yasaklandığında, yeninde kullanılabilir olsun diye, kullanıcıları site içeriğini yedeklemeye başladı.

Isohunt.to'nın açılış mesajı detaylarına baktığımız zaman, Anonymous simgesi olan maskeyi görüyoruz. Bu benzer hacker gruplarının bu işe giriştiği anlamına gelebilir ya da yeni isohunt sitesi sahipleri kimliklerini cidden gizmeleye devam edecekler. Düşündüğünüz zaman bu site eski sahiplerinin işi de olabilir. Kimliklerini açıklamadan, suçsuz gibi davranarak işlerini yürütmeye devam edebilirler, ya da fırsatçı bir kesim, siteyi tamamıyla kopyalayarak eski ziayretçilerinden rant elde etmeye çalışıyor. Bakalım gelişmeler neyi gösterecek.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top