0
İOS 7 ile birçok değişikliğe adım atan Apple şimdi de İOS 7.1 Beta’dan haber veriyor. İOS 7’deki şikayet alan bazı alanlar İOS 7.1’de daha fazla seçeneğe sahip oluyor ki insanlar zevklerine göre tercih yapabilsinler. Ayrıca bir takım yenilikler de eklenen İOS 7.1 Beta daha kullanılır hale getirilmiş. 

İOS 7.1 Beya Yayınlandı

İOS 7.1’e gelecek olan yeniliklerden bir tanesi siyah klavye. Normalde tek tip klavye kullanan İOS 7, şimdi beyaz klavyenin yanında siyah klavyeye de yer veriyor. İsteyen klavyesini beyaz, isteyen de siyah yapacak. 

İOS 7.1 Beya Yayınlandı

İOS 7.1 Beya Yayınlandı

Gelen bir diğer yenilik de gelişmiş kontrast ayarları olmuş. İOS 7 diğer İOS versiyonlarına göre daha bir renk cümbüşüne sahip. Birçok kişi bu renkli ara yüzü sevse de kimileri alışamadı. Bu nedenle Apple da parlaklık ayarlarını özelleştirilebilir yaptı. 

İOS 7.1 Beya Yayınlandı

Apple HDR modunu da güncelleyecek. İOS 7’de HDR’yi açık ya da kapalı yapmayı kullanıcılara sunan Apple İOS 7.1’de otomatik yapacak. 

İOS 7.1 Beya Yayınlandı

İOS 7.1’de kullanabileceğiniz bir diğer özellik seri çekim fotoğraflarını saklayıp saklamamaya sizin karar vermenizdir. Seri çekim fotoğraflarda bir anda onlarca fotoğraf çekebiliyorsunuz. O onlarca fotoğraftan kimi düzgün çıkıyor, kimi bulanık. Hepsini bir anda kaydederse silmek zorunda kalıyorsunuz. Ancak hangisini kaydedeceğinizi seçerseniz boşuna kaydetmemiş oluyorsunuz. 

İOS 7.1 Beya Yayınlandı

İOS 7.1’de değişen bir unsur da Yahoo logosu olmuş. Bildiğiniz gibi Yahoo yıllarca kullandığı logoyu değiştirdi. Apple da bu değişikliğe saygı duydu ve İOS 7.1’de bu logoyu değiştirdi. 

İOS 7.1 Beya Yayınlandı

İOS 7.1’de bir simge değişikliği daha yapıldı. Flickr’ın simgesi de değişti. Flickr’ın simgesinde bulunan çevreler kaldırıldı. Daha sade ve minimalist bir yapıya kavuşturuldu. 

İOS 7.1 Beya Yayınlandı

İOS 7.1’in betası bu yeniliklerle gelecek. 

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top