0
Google, Fiber internetin dünya çapında yayılması için yeni bir proje başlattı. Balon projesiyle birlikte sürdüreceği bu projeye Project Link adını vermişler. Bu proje kapsamında dünya çapında hızlı internet ağı genişletilecek. Başlangıç ve test için Uganda seçilmiş. Google, Uganda'da internet hizmeti veren şirketlerle anlaşma yaparak fiber kabloları dçşemeye başladı.

Project Loon hala deneniyor

Geçtiğimiz yıl Google, Project Loon ismindeki projesini duyurmuştu. Proje hala deneme aşamasında ve Yeni Zellanda semalarında deneniyor. Wireless balonlar gökyüzünde rüzgarlar yardımıyla dünyayı dolaşıyor ve gittiği yerlere ücretsiz internet taşıyor. Google, Project Loon ile yetinmek istemiyor. Project Loon ile ilgili detaylı yazımıza bir göz atın... Zira diğer teknoloji devleride kendi çaplarında dünya genelinde internetin gelişmesi ve hızlanması için projelere imza atıyor. Bu prjelerden biri de internet.org.

Google kendine yatırım yapıyor

Google'ın ismi son zamanlarda çeşitli yerlerde bedava internet sunmasıyla anılmaya başladı. Bunun aslında bir hayır işi olmadığını görmeniz gerekiyor. Bu projelerle Google aslında kendine yatırım yapıyor. Arama motoru konusunda ezici bir oranla üstünlük sağlayan Google, aynı zamanda dünyanın en bütük internet reklam şirketi. Bütün internet hizmetleriyle dünyada bir numara olan Google, internet ne kadar çok kullanılırsa o kadar çok para kazanıyor. Durum böyle olunca internetin en kaliteli şekilde bütün dünyaya sunulması Google için önem arz ediyor. Zira yapılan açıklamalara göre dünyada 4 milyardan fazla insan internete erişemiyor. Google bu kişileride kendi ismiyle internete kazandırdığında, maddi olarakta kazanmış olacak.

google project link hızlı internet projesi

Project Link

Geçtiğimiz sene internet.org projesi ile alevlenen heryere kaliteli internet projesiyle birlikte Google'da atağa geçmeye çalışıyor. Project Link ile birlikte Google internet olmayan yerlere Fiber internet götürecek. İnternet olan yerlerde ise internet hızını arttıracak altyağı çalışmalarında bulunacak. Projenin başlangıc ve deneme yeri olarak Uganda seçilmiş. Bakalım Projede ne gibi gelişmeler kaydedilecek.

İlgili - Project Link

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top