0
galaxy nexus android 4.4 güncellemesiYakın zaman önce Nexus 5 ile tanıtılan Android 4.4 KitKat sürümü, iki yaşındaki Galaxy Nexuslara
gelmeyecek. Bu önemli haber elbette Galaxy Nexus sahiplerini çileden çıkarttı. Bu hbaeri duyan Galaxy Nexus sahipleri Google için imza toplamaya başladı. Protestonun amacı, cihazlarına güncellemenin gelmesini sağlamak; ama Google geri adım atmayacak gibi. Google'dan yapılan açıklamada 18 aydan büyük olan telefonlar için güncelleme yapılmayacağı söyleniyor.

Galaxy Nexus Android 4.4 güncellemesi

Google, yakın zaman önce bile satışını yaptığı Galaxy Nexus için Android 4.4 güncellemesinin yayınlanmayacağını duyurdu. Bu telefon sahiplerini çileden çıkardı. Android 4.4 herkesin umudu olmuş durumda. Zira bu sürüm düşük donanımlı cihazlarda çok önemli performans artışları sağlıyor. Önceki mantıkla bakacak olursak, 4.3 sürümüne kadar olan sürümler, teknik olarak yüksek donanım ihtiyacı duyduğundan eski cihazlara update edilemiyordu. Android 4.4 çok büyük bir adım attı ve sistem gereksinimlerini düşürdü; fakat bu seferde şirketler güncelleme için prüz çıkarıyor.

Android güncellemeleri masraflı

Şirketler zaten satmayı bıraktıkları ya da geçmişte kalmış telefonları için daha fazla yatırım yapmak istemiyor. Bildiğiniz gibi, bir telefonun işletim sistemi sürümünün yükseltilmesi için o telefona öze bir Rom düzenlemek gerekiyor. Şirketler buna, özel ekiplerle büyük yatırımlar yapıyor. Bu nedenle eski telefonlar güncellemeden nasibini alamıyor.

galaxy nexus android 4.4 güncellemesi

Galaxy Nexus'un donanımı eski

Google, Galaxy Nexus'un neden Android 4.4 güncellemesini almayacağınıda açıkladı. Google'dan yapılan açıklamada Galaxy Nexus'a donanım uyumsuzluğu nedeniyle Android 4.4 güncellemesi yapılmayacak. Galaxy Nexus sahiplerini çıldırtan noktada burası oldu. “Madem daha yeni çıkan bir işletim sistemiyle uyumsuz bir donanıma sahip, neden geçen seneye kadar bu cihazı satıyordun” şeklinde yorumlar, Google'a karşı kızgın konuşmaların başını çekiyor.

Galaxy Nexus için imza kampanyası

Durumu protesto etmek için imza kampanyadı başlatan Galaxy Nexus sahipleri 20 binden fazla imza toplamış durumda. İmzalar çoğalmaya devam ediyor; ama Google geri adım atmıyor. Bu iş mahkemede bitebilir. Galaxy Nexus sahipleri geçen seneye kadar satışı devam eden bu telefonun bir senede eskiyip yok sayılması ticari ahlaka sığmadığını düşünüyor. Bu nedenle bu tartışma daha da uzayacak gibi görünüyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top