0

Promosyonlar ilgi gördü

Samsung, akıllı telefon satışlarında yakaladığı büyük başarıyı giyilebilir teknolojisi Galaxy Gear'da yakalayamadı. Yapılan açıklamada promosonlarda Gear'ın büyük faydasını gören şirket direk satışlarda Galaxy gear'ın pek tutulmadığını kabul etti. Son zamanlarda şirketlerin giyilebili teknoloji ve teknolojik aletleri küçültme gibi bir çok prjesi bulunuyor.

Teknoloji nereye gidiyor

Baktığınızda teknolojik ürünler küçülüyor mu büyüyor mu bilemiyoruz. Bilgisayarlar tablete kadar küçüldü. Daha sonra tablet yine kendi içinde küçülüp, daha ucuz ve farklı bir pazar yarattı. Bir zamanlar telefonlarımız kibrit kutusu kadar küçülmüştü. Daha sonra renkli ekranlarla birlikte tekrar bir büyüme başladı. Telefonlar, şimdi tablet boyutlarına ulaşmaya başladılar. Neler oluyor anlam veremiyoruz.

Galaxy Gear satılmıyor

Teknolojide bu şekilde ilginç gelişmeler ve insan ihtiyaçlarıyla bağlantılı tezatlıklar yaşanırken, giyilebilir teknolojilerin tutmayacağını gösteren gelişmelerde yaşanıyor. Teknolojinin insana hayatına son noktasına kadar girdiği giyilebilir teknolojiler konusunda Samsung, Galaxy Gear ile hayal kırıklığı yaşamış durumda. Galaxy Gear satışları kötü gidiyor. Bu haberleri düşünürken Google'ın Glass ile inanılmaz ilgi gördüğünü eklemeden edemiyoruz. Bu aşamada giyilebilir bu cihazların özelliklerini dikkate almak gerekiyor.

Giyilebilir teknoloji neler vaad ediyor

Galaxy gear'a yani bir akıllı saate baktığınızda, saat özelliklerinin yanında size bir Googlr Play ve kendisine uygun uygulamalar sunuyor. Peki küçücük ekranda bu uygulamalar ne işinize yarıyor? Telefonunuzla bağlantı kurup çeşitli özelliklerini de kullanabiliyorsanız da insanlar, akıllı saati pek tutmamış görünüyor. Akıllı saatin yanında akıllı gözlük olan Glass projesi ise beta aşamasında bile inanılmaz ilgi görüyor. Bir ekranı olmasada görüntüyü aldığınız yer yine küçük; ama insanlar, bu güne kadar bilim kurgu filmlerinde gördüğü bu görüntüden hoşlanmış olsa gerek. Ayrıca Glass'ın en önemli özelliklerinden biri HD kayıt yapabilmesi. Video kaydedebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz. Bu durum insanların en çok ilgisini çeken özelliklerden biri. Kamera şimdilik akıllı saatlerde bulunmuyor. Yakında ne olur bilinmez.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top