0
fraps ekran kayıt aracı
Dünyanın en iyi ekran kayıt araçlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Frapsa video kayıt ile ilgili yapamayacağınız hiç bir şey yok. Ekranınızı basit bir şekilde kaydedebilir ve videolarınızı istediğiniz çevereye yayabilirsiniz. Fraps ücretli olduğundan bir çok insanın tercih etmediğini biliyoruz. Deneme sürümünde ise 30 saniyelik çekimler yapabildiği için insanlara yeterli gelmiyor. Bunlara yazımızın devamında detaylı şekilde değineceğiz.

Oyunların videosunu kaydedin

Ekran kayıt araçlarının en çok kullanıldığı noktalardan birisi oyunlardan videolar kaydetmektir. Oyuncular nasıl oyun oynadıklarını göstermek ya da oyun tanıtımı yapmak için ekran kaydedicileri kullanır. Bir çok ekran kayıt aracı oyun içinde görüntü kaydı yapmayı başaramaz. Bu nedenle Fraps en iyisidir. Yüksek boyutlu bir video kaydettikten sonra sitemizde tanıtımını yaptığımız şu programlarla format değiştirebilir ve boyut küçültebilirsiniz;

Ekran görüntüsü alma

Video kaydetme işleminin yanında tek bir tuşla ekran görüntüsü almanıza da olanak veren Fraps bu yönüyle diğer ekran kaydetme araçlarından ayrılıyor. Bilgisayarınızın Print Screen tuşuyla da ekran kaydedilebiliyor; fakat ekranı kaydetmek için ilk önce paint gibi bir programda yapıştırıp kaydetmeniz gerekiyor bu durum cidden zamanınızı çalıyor. Frapsa ekran görüntüsü tek tuşla alınır ve otomatik kaydedilir. Oyun içi ekran görüntüsü almak da aynı şekilde yapılır. Bazı oyunların ekran görüntüsü almaya müsait olmadığını bilirsiniz. Fraps her zaman ekran görüntüsü alabilir.

Kısayol tuşlar

Fraps üzerinden belirleyebileceğiniz kısa yol tuşları ile herhangi bir ekrandan çıkmadan video kaydedebilirsiniz. Yine kısa yol tuşlarıyla fps durumu gibi bir çok özelliği oyun ekranındayken ya da herhangi bir kayıt esnasında dps kontrolü yapabilirsiniz.

fraps ekran kayıt aracı

Türkçe dil desyeği yok

Türkçe dil desteği olmayan programda Türkçeye gerekte yok. Zaten programın atayüzünü çok fazla göremeycek herşeyinizi kısayol tuşlarınızla halldeceksiniz. Fraps simge durumunda küçültülebilir ve görev çubuğunuzda dahi görünmez. Onun açık olup olmadığını bile bilmeyeceksiniz. Siz sadece belirlediğiniz kısayol tuşlarını bilin ve kaydetmek istediğiniz zaman onları kullanın.

Fraps ücretli

Fraps'ın sitesine baktığınız zaman 37 dolara satıldığını görüyoruz. Satınalma işlemini paypal yoluyla yapabiliyorsunuz. En önemli olumsuz özelliklerinden biri ücretli oluşu; fakat şu konuya değinmeden edemeyeceğiz ki Fraps kadar kullanışlı, işe yarar özellikleri olan ve gerçekten kaliteli görüntüler elde edebileceğiniz bir program daha yok. Özellike oyun videolar çekmek konusunda ondan başka kaliteli yardım alabileceğiniz bir program olduğunu düşünmüyoruz. Bu nedenle ücretli olması gayet normal.

Fraps kullanmak isteyenlerin internet sitesini incelemelerini tavsiye ederiz http://www.fraps.com/ . Ayrıca internet sitesinde çeşitli kalitelerde, Fraps kullanarak oluşturulmuş dosya örnekleri bulabileceksiniz. Onlar yardımıyla nasıl görüntü kaydettiğini anlayabilirsiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top