0
Dünyanın sayılı custom rom üreticilerinden olan CyanogenMod'un installer uygulamasına Google Play'de yasak geldi. Bu durum biraz Android'in özgürlüğüne gölge düşürdü. Uygulama hala sitenin üzerinden apk şeklinde indirilip manuel olarak kurulabiliyor. http://beta.download.cyanogenmod.org/install

CyanogenMod Installer neden yasaklandı?

Google Play'de yer alan bir uygulama olan CyanogenMod Installer yakın zaman önce Google tarafınan kaldırıldı. Elbette konuyla ilgili bir açıklama yapma gibi bir durum yok. Peki bu olayı haber yapan nedir? Çok sayıda uygulama her gün Google Play üzerinden, Google tarafından kaldırılıyor; ama bu uygulama başka. CyanogenMod Installer'ı özel yapan basit bir şekilde Android'e custom rom kurabiliyor olmanız. Uygulama root ve rocevry işlemlerini basit bir şekilde yapabiliyor, ardından uygun bir custom romu basit bir şekilde telefonunuza ekliyor. Bu işlem telefonunuzu garanti kapsamının dılına çıkardığı için Google tarafından yasaklanan uygulama, Android'in özgürlüğüne de büyük darbe vuruyor.

CyanogenMod Installer

Çok sayıda kullanıcısı var

CyanogenMod romlarının 8 milyon kullanıcısı olduğu gelen bilgiler arasında. Bu da Android işletim sistemi için gerçek manada problem demek. Telefonların ve işletim sistemlerinin stabilitesi için Orijinal romların kullanılması gerekiyor. Google'da insanların, bu kadar kolay bir şekilde root işlemini gerçekleştirip telefonların işletim sistemlerini değiştirmelerine izin vermek istemiyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top