0
Chrome eklentileri bundan sonra sadece mağaza üzerinden yüklenebilecek. Google'ın yaptığı bu değişiklik, kullanıcıların güvenliği açısından gerekliymiş. Yapılan açıklamada, bazı eklentilerin Chrome'da zararlı eklenti kurmaya yönelik uygulamalar içeridiği ve kullanıcıların güvenliğini tehlikeye attığı söylendi. Bu nedenle bundan sonra bütün Chrome eklentileri Chrome Web Mağazasından geçerek Chrome'da kullanılabilecek.

chrome uzantı ayarları değişiyor

Zararlı uygulamalar

Chrome güvenliği tartışılır bazı uygulamalar Chrome ayarlarını devre dışı bırakabiliyor. Bu durum tarayıcının güvenlik için kurduğu kalkanları indiriyor. Chrome'un daha güvensiz hale getiren bu duruma önlem almak için bütün uzantıların web mağazası üzerinden yüklenmesi gerekiyor.

Dışarıdan uygulama yüklemek

Bildiğiniz gibi bu güne kadar Chrome'a dışarıdan uygulama yükleyebiliyorduk. Bir web sitesi üzerinden veya bilgisayarımıza indirdiğimiz bir dosyayı uzantı şeklinde kurabiliyorduk. Chromium blogtan yapılan açıklama sonrası bunun artık mümkün olmayacağını biliyoruz. Bundan sonra dışarıdan bir uygulama yüklemek istiyorsanız, uzantıyı ilk önce web mağazasına yüklüyorsunuz. Daha sonra ordan tarayıcınıza kurup kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top