0
Chrome’un yeni sürümü yayınlandı. Chrome 31 final sürümü çok fazla bir yenilik ve değişiklikle gelmiyor; ancak çeşitli özelliklerde eklenmiş görünüyor. Chrome 31 hem PC hem de mobil versiyonu olarak yayınlandı. Bir çok kişiden gelen şikayete göre biraz sorunlu. Bakalım neler yeni.

Taşınabilir özgün istemci desteği


Özellikle ARM tabanlı cihazlar için işe yarar bir güncelleme olan taşınabilir özgün istemci Chrome 31’in final sürümünde etkinleştirildi. Bu yenilik sayesinde ARM tabanlı cihazlarda Chrome, işlemci üzerinde tam bir uygulama gibi çalışabiliyor. Bu sayede daha stabil ve hızlı bir deneyim sunuyor.

Otomatik tamamlama


Chrome’un zaten sahip olduğu bir özelliği olan otomatik tamamlama ile ilgili birkaç küçük değişiklikte yapılmış görünüyor. Hızlı bir kullanıcı deneyimi yaratmak isteyen Chrome, web sitelerinin, Chrome’da depolanan form verilerinize erişmesine izin veriyor. Bir çok kullanıcı bunun güvenlik açısından sıkıntı çıkaracağını düşünüyor. Yapılan açıklamada kredi kartı ve diğer ödeme bilgilerine ulaşmanın zor olduğu yönünde bilgi veriyor. Fakat insanlar yine tedirgin.

Mobil Chrome


Mobil Chrome’da göza çarpan en önemli yenilik, tam ekran çalışabiliyor olması. Bu sayede daha kaliteli bir görüntü ve internet deneyimi yaşamanız sağlanacak gibi duruyor.

Chrome 31 final sürüm sorunları


Çeşitli site ve forumlarda güncelleme ile ilgili birkaç ortak sorun bildirilmiş. Bunların en önemlisi ekran kararma ile ilgili. Bir çok web sitesinde ve bazı görsellerin görüntülenmesinde problem yaşayan çok sayıda insan var. ekranın karardığı ve sayfaların düzgün görüntülenemediği yönünde eleştiriler ortak sorunlara işaret ediyor. Sorunlar konusunda Google, çok yakında küçük bir güncelleme ile adım atacaktır.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top