0
Bundan önceki Apple'ın üretim haberlerinin tümünde Çin ismini duymuşsunuzdur. Bir çok şirket gibi Apple'da üretim maliyetlerinden kısmak için Çin'in yüksek iş gücünden faydalanmak için üretimini Çinde gerçekleştiriyor. Çıkan bazı haberler ise bu durumun değişeceğini gösteriyor. Apple üretimini Amerika'ya taşıyacak...

Foxconn'un yaptığı açıklamada bütün teknik detayların ve yatırım durumlarının halledildiği tesisin inşasının başladığı söylendi. Bilmeyenler için hatırlatalım, Foxconn Pennsylvania Üniversitesinde ARGE için başvuruda bulunmuştu. Ayrıca bu tesis için 10 milyon dolar yatırım sözüde vermişti. Ayrıca Pennsylvania yönetimi ile de çeşitli anlaşmalara varan şirket, devlettende desteğini almış oldu.

apple artık amerikada üretilecek

Foxconn tarafından 40 milyon dolaralık bir bütçeyle açılan bu tesisin Apple ve yan ürünlerinin üretileceği bir yer olacağını duyurdu. Bununla birlikte çeşitli alanlarda da üretim yapacaklarına vurgu yapan şirket yönetimi, yakın zaman içinde tesisin çok sayıda kalifiye elemana ihtiyaç duyacağına vurgu yaptı.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top