0
Satışlar konusunda beklentilerin altında kalan Windows 8, Microsoft için hala umut vaad etsede rakamlar farklı konuşuyor. Microsoft, Windows 8.1 'in çıkışyla son işletim sisteminde iyileşme yaşanacağını düşünüyor. Windows 7'nin çok gerisinden gelen Windwos 8, dünyada tercih edilmeyen işletim sistemlerinden biri.

Dokunmatik erkanlı cihazlar için gayet kullanışlı olsada, normal laptop ve masaüstü bilgisayarlar için hiç kullanışlı olmayan ve bir türlü olmayı başaramayan Windows 8 bu gibi sorunlar nedeniyle bir önceki işletim sistemi Windows 7'nin gerisinde kalıyor. Kullanıcılardan gelen tepkileri değerlendiren Microsoft, Windows 8.1 güncellemesiyle işletim sistemini güçlü yapmayı hedefliyor.

windows 8 satışları kötü gidiyor

Windows 7 kullanım oranı %46.4 iken Windows 8 bu rakamın yanına bile yaklaşamıyor. Windows 8 kullanım oranı sadece %8... Microsoft'un daha önce tarih vererek desteğini keseceğini açıkladığı Windows XP %31 lik kullanım oranıyla ikinci sırada yer alıyor. Windows 8, yakın zaman içinde çağın gerisinde kalacak olan Windows XP'yi bile geriden takip ediyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top