8
Nokia’nın yeni tanıtımını yaptığı Windows 8 Phone ceplerden biri olan Lumia 1520 diğer Lumia’lara göre oldukça farklı. Özellikle boyut olarak daha büyük olan cebin özellikleri de çok iyi. Bu özellikleri LG G2’nin özellikleriyle karşılaştıracağız. Bakalım hangi cep galip gelecek. 

lumia 1520 ve lg g2 karsilastirması


Lumia 1520’nin G2’den üstün yönleri nelerdir? 
  1. Lumia 1520’nin hafızası 64 GB’a kadar arttırılabilir. Ancak G2’nin hafızası genişletilemez. 
  2. Lumia 1520’nin veri aktarım hızı daha yüksektir (LTE 150Mbps). G2’nin veri aktarım hızı ise (LTE 100Mbps). 
  3. Lumia 1520’nin kamerası daha iyidir (20 MP). G2’nin kamerası ise (13 MP). 
  4. Lumia 1520’nin ekranı daha büyüktür (6 inç). G2’nin ekranı ise (5.2 inç). 
  5. Lumia 1520 daha incedir (8.7 mm). G2’nin kalınlığı ise (8.9 mm). 
G2’nin Lumia 1520’den üstün yönleri nelerdir? 
  1. G2’nin ebatları daha küçüktür (138.5 x 70.9 x 8.9 mm). Lumia 1520’nin ebatları ise (162.8 x 85.4 x 8.7 mm). 
  2. G2’nin işlemcisi daha güçlüdür (Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 Quad-core 2260MHz). Lumia 1520’nin işlemcisi ise (Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 Quad-core 2200MHz). 
  3. G2’nin ekranı daha iyidir (IPS Plus). Lumia 1520’nin ekranı ise (IPS LCD). 
  4. G2 daha hafiftir (143 gr). Lumia 1520’nin ağırlığı ise (209 gr). 
  5. G2’nin piksel yoğunluğu daha fazladır (424 PPI). Lumia 1520’nin piksel yoğunluğu ise (367 PPI). 
Gördüğünüz gibi hem LG, hem de Android işletim sistemi galip geldi. Telefonun Android işletim sistemi olması her zaman bir avantajdır. Windows 8 Phone kısa zaman önce piyasaya sürüldüğü için şu an çok yenidir ve eksikleri çoktur. Bunun dışında Lumia 1520’nin özellikleri oldukça iyidir.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. bence siz android kullandığınız için açıkça taraf tuttunuz.yapılan karşılaştırmada android sistemini windows phone karşılaştırmamışsınız ama sonuçta bu konuda bir yargıya varmışsınız.bu nasıl tarafsızlık sadece donanımları karşılaştırmışsınız o da eşit görünüyor sizin kıyaslamanıza göre.bana göre donanım kıyaslamanız da tarafsız değil.

    YanıtlaSil
  2. Sizinde okuduğunuz gibi bu tamamen bir donanım kıyaslamasıdır. Kafamızdan donanım uydurmuyoruz. Ayrıca sonda yazan fikir yazarındır. Siz donanım kıyaslamasına bakıp kendi fikrinizi edinebilirsiniz.


    Burda bir telefonun özelliklerini görmezden gelip öbürüne ağırlık vermek akıl almaz bir iş olurdu.


    Ben Android kullanıyorum ve benim şahsi fikrim elbetteki Android. Öyle olmasa neden Android kullanayım? Android hem eski hem de uygulama açısından büyük bir dünya. Windows Phone stabilite ve donanım uyumu açısından çok daha iyi (hızlı, yüksek performans); AMA elbette ki bunun mağazdaki uygulamalar ve işletim sisteminin özgürlüğüyle alakası var.


    Daha yeni yazdığımız bir haberi hatırladım birden. Windows Phone'da Instagram uygulamasının olmadığını biliyor muydunuz? Bunun daha çok örneği var. O nedenle Android diyorum. Siz istediğinizi söyleyebilirsiniz. Siniz fikriniz.


    Son olarak hatırlatayım. Bu bir donanım karşılaştırmasıdır. Maddeleri iyi okuyun. Nasıl tarafsız olmadığımız kanaatine vardınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Android taraftarlığı yapmışın arkadaşım wp ve android donanım ihtiyaçları çok farklı lumia 520 gibi Bi tel bile galaxy s4 ten hızlı ve stabil çalışıyor bence şu android telefonlara Windows 8 pc yükleyin daha hızlı çalışır android cahil işimarka sanıp alıyo çevremdeki çoğu kiş

      Sil
  3. Osman bey bana göre siz hiç Windows 8 Phone kullanmamışsınız. Çünkü kullansanız yeni bir işletim sistemi olduğunu, androidden çok çok geri olduğunu bilirdiniz. tarafsız yazmadım tarafım androidd daha çok yeni. birçok kişiye sorun herkes Androidi seçer. Çünkü Windows Phone 8 çok yeni. bir sürü uygulaması eksik. ücretli. bunları deerlendiriyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Bu yazıyı ekim ayında yazdık. Windows Phone için Instagram çıkalı 1 ay olmadı daha. Yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. herseye tamam bu yazıyı yazan adam haklı herseyde sonuna kadar haklı diyeyim hepsini kabul ettim de G2 nin işlemcisi nasıl daha iyi oluyor:D bende g2 var önceki telefonum lumia 920 idi g2 yi bi kere düşürdüm elimden ekran gitti 600 lira masraf !!!
    g2 nin ekranı nasıl daha iyi oluyor onu da çözemedim true hd ips plus ların clear black ips ekrandan enerji tüketimi konusunda biraz iyi sadece biraz onun dısında nokia nın ekranı kesinlikle daha iyi ben g2 mi satıp 1520 alacagım

    YanıtlaSil
  6. Hocam işlemciye baktığınız zaman G2 de kullanılan biraz daha hızlı. Bu nedenle üstün bir yön olarak vurguladık. Bir üst modeli.


    Bizim anlamadığımız ise şu sizin yaptığınız yorumlar oluyor. Telefonu elinizden düşürmüşsünüz, 60 lira masraf çıkardı diye yerden yere vuruyorsunuz. Hangi telefon üreticisi ya da ithalatcısı size, düşürmeye garanti veriyor? Düşürdüğün zaman olay biter. Hiç bir telefonun hiç birine üstünlüğü kalmaz ki?


    Bende htc one ın ekranının krıldığına şahit oldum. Olacak şey mi bu? Oluyor işte. Sizin üstünlük anlayışınızda başkaymış. Kusura bakmayın

    YanıtlaSil

 
tic
Top