3
Nokia akıllı telefon pazarında ilerlemek için elinden geleni yapıyor. Ancak daha zamanı var. Çünkü işletim sistemi şu an için yetersiz ve geri. Windows 8 Phone işletim sistemini kullanan cihaz bu nedenle bir adım geriden geliyor. Xperia Z1 ile karşılaştırma yapmak söz konusu bile olamaz, ancak özellikleri fena değil. 


Lumia 1520'nin Xperia Z1'den üstün özellikleri nelerdir?
  1. Lumia 1520’nin kendi hafızası daha yüksektir (64 GB). Z1’in kendi hafızası ise (16 GB) 
  2. Lumia 1520, 6 inç ekrana sahiptir. Ancak Z1 sadece 5 inç ekrana sahiptir. 
  3. Lumia 1520’mim ekranı daha iyidir (IPS LCD). Z1’nin ekranı ise (TFT LCD) 
  4. Lumia 1520’de 3G ve 2G ile daha fazla konuşma süresi vardır. Ancak Z1’in bataryası bu konuda 1520’den daha kötüdür. 
Z1’in Lumia 1520’den üstün yönleri nelerdir? 
  1. Z1’in ebatları daha küçüktür (144 x 74 x 8.5 mm). Lumia 1520’nin ebatları ise (162.8 x 85.4 x 8.7 mm). 
  2. Z1’in kamerası daha iyidir (20.7 MP). Lumia 1520’nin kamerası ise (20 MP). 
  3. Z1 daha incedir (8.5 mm). Lumia 1520 ise (8.7 mm). 
  4. Z1, 3G ve 2G açıkken daha uzun bir bekleme süresi sunar. Ancak Lumia 1520 bu konuda Z1’in gerisinde kalır. 
  5. Z1 daha hafiftir (170 gr). Lumia 1520’nin ağırlığı ise (209 gr). 
  6. Z1’de daha yüksek piksel yoğunluğu vardır (441 PPI). Lumia 1520’nin piksel yoğunluğu ise (367 PPI). 
İki telefonun da özellikleri muhteşem. Ancak Lumia 1520 Windows 8 Phone olmasa daha iyi olabilirdi.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Kusura bakma dostumda bi halttan çaktığın yok. 20.7mp 20mp den iyi diyosunda sen nokia kamera teknolojisine lensine vs baktın mı da konuşuyosun? Mp önemli değil. Önemli olan mercek. Ayrıca 2 gb ram kullanan bi wp8 telefon 4 gb ram kullanan Android bi telle kapışır. Gelelim işlemciye vs onları neden yazmadın? Bataryaları neden yazmadın? Android her zaman daha çok harcar rakamsal olarak bakma sen işe ben xperia sp kullanıcısıyım telefonu sana versem bu ne lan diye yere patlatırsın. 1 yıl olmadı daha çıkalı ama sony desteği kesti. Sony pişmanlıktır. Telefon şuan 4.3 geldi geleli kasıyor ısınıyor şarjı daha az gidiyor. Duyuyosunuz bi kapalı sistem diye, telefonda program yazmıcaksan Android wp8den farksızdır kapalılık açısından, ama ben hiç donan kasan wp8 görmedim. 512 mp ram kullanan 520 bile şuan sp ye koyar geçer. Wp8 stabilitedir. Android pişmanlıktır. Son sürümü telefon kassın da yenisini alsın diye atıyorlar ve öyle de oluyo htc one x dede böyle oldu burdada... O yüzden bana ne sony de ne Android ne 0.7 mp nin lafını et

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşey sırayla... Başlıyorum cevap vermeye. Cevabımı vereyim kimin ne halttan anladığı çıksın ortaya.

      1- Kameradan bahsediyorsun ve bana Sony'i kötülüyorsun. Aslında burada tartışma biter benim için ama devam edeceğim. Burda dünyanın en kaliteli lensini üretebilecek bir firma varsa oda Sony'dir. Nokia'yı küçümsemiyorum; ama Z1 herşeyi at kamera kalsın öyle bir telefon ve sen SP almışsın onunla Z1'i kıyaslıyorsun. Orda 0.7MP değil fark. Fark Sony'nin farkı. SP'deki lenslerle kıyaslanmaz.

      2- Ram konusunda haklısın. Ama herşeyin bir bedeli var. WP daha stabil olabilir; ama kazık gibidir. Düz mantık bir insan gibidir. Hiç bir fikrini hayata geçiremezsin. Bir Androidin kişiselleştirilmesi gibi bir durumu var mı?

      3- Burdaki kıyaslamada farklar göz önüne seriliyor. Cihazın benzer özellikteki donanımlarını yazmaya gerek yok. Detaylı telefon incelemiyoruz. İkisi arasında farkı ortaya koyuyoruz.

      4- Android'in açık kaynak kodundan bilinçsizce bahsetmişsin. Açık kaynak kod olması sadece uygulama yazanlara mı fayda sağlıyor? Telefonum kasıyor diyorsun. SP için ne güzel romlar var onlardan kullanabilirsin. Peki açık kaynak kod olmasa bunu yapabilir misin? İstediğin uygulamayı yükleyebilir misin?

      Benim yorumum: WP, IOS pişmanlıktır. Nokia kraldır. Android imparatordur. Android hayranımıyım? Hayır! Firefox OS geliyor. O yayılsın, onuda savunurum. Açık kaynak kod candır, Özgürlüktür. Lütfen araştırıp yorum yapalım. Ayrıca bilmiyorsanız sorun. Burda herşeyi cevaplıyoruz. Herkesin yorumuna cevap veriyoruz.

      Kolay gelsin.

      Sil
  2. Öncelikle bi sakin ol. hayırdır savaşa mı gidiyosun. Telefondan bi kazık yemişsin buraya gelmiş dert yanıyosun. Android Wp8 den iyi olamaz. Sen görmemişsin kasan WP8 demek. adam Lumia 620 kullanıyor telefon bir anda kilitleniyor hiçbir işlem yapamıyorum diyor. bataryayı sökmeyince geri gelmiyor diyor. sen neyden bahsediyorsun. Almışsın SP diyorsun. demek sen kullanmayı bilmiyorsun. daha önce Xperia Tipo bile kullandım. bir kere bile kasması yoktu. gayet akıcı bir ara yüzü vardı. Sony desteği keser tabi. senin aldığın telefon kaç para ki. 4.3 geldiğine dua et. pişmansan yüklemeseydin. kimin hangi halttan anlamadığı açık. android pişmanlıktır diyorsun. wp8e androidde yıllardır olan uygulamalar daha yeni geldi. kaç yıldır. sen neyden bahsediyorsun. ben android kullanıcısıyım ve kasma yaşamıyorum. dandik telefonu almışsındır, kasar. senin beklentine bağlı. wp8 in kamera uygulamasını da inceledim. önce bir araştır öyle gel yanıma.

    YanıtlaSil

 
tic
Top