4
Piyasada bu fiyata böylesine performans sunan bir cep daha bulmanız mümkün değil. GM Discovery hem çok ucuz, hem de özellikleriyle muhteşem bir cep. S4 Mini ile kıyaslandığında S4 Mini’nin 1.200 TL’lik fiyatıyla sunduğundan daha fazlasını size sunuyor. İnceleyelim ve görelim. 


Galaxy S4 Mini’nin GND’den üstün yönleri nelerdir? 
  1. S4 Mini’nin hafızası Micro SD kart ile 64 GB’a kadar genişletilebilir. Ancak GMD’nin hafızası 32 GB’a kadar genişletilebilir. 
  2. S4 Mini’nin veri aktarım hızı daha yüksektir(LTE 100Mbps). GMD’nin veri aktarım hızı ise (HSDPA (42 Mbps)). 
  3. S4 Mini’nin ebatları daha küçüktür (124.6 x 61.3 x 8.9 mm). GMD’nin ebatları ise (134 x 68 x 7.59 mm). 
  4. S4 Mini’nin kendi hafızası 8 GB’tır. GMD’nin ilk çıkarttığı telefon 4 GB’lık bir hafızaya sahipti. Ancak şu anda 16 GB’lık modeller de mevcut. Yani bu üstün bir özellik sayılmaz. 
  5. S4 Mini’nin ekranı çizilmez ekrandır (Corning Gorilla Glass). Bu özelliğin GMD’de olmadığı söyleniyor, ancak bazı araştırmalarımızda karşımıza Gorilla Glass 2 ile korunduğu da yansımıştır. 
  6. S4 Mini’nin RAM’i daha fazladır (1.5 GB). GMD’nin RAM’i ise (1 GB). 
  7. S4 Mini’de opsiyonel olarak NFC desteği vardır. GMD’de ise yoktur. 
  8. S4 Mini’de radyo vardır. Ancak GMD’de yoktur. 
  9. S4 Mini’ni ekranı Super AMOLED’dir. Ancak GMD’nin ekranı IPS LCD’dir. 
  10. S4 Mini’de 4G ve Wİ-Fİ ile görüntülü sohbet yapmak mümkündür. Ancak GMD’de sadece 3G ve Wİ-Fİ ile görüntülü sohbet yapabilirsiniz. 
S4 Mini daha hafiftir (107 gr). GMD’nin ağırlığı ise (125 gr). 
  1. GMD’nin S4 Mini’den üstün yönler nelerdir? 
  2. GMD’de Adobe Flash desteği vardır. Ancak S4 Mini’de yoktur. 
  3. GMD’nin işlemcisi daha güçlüdür (Quad-core 1200MHz). S4 Mini’nin işlemcisi ise (Qualcomm MSM8930 Snapdragon 400 Dual-core 1700MHz). 
  4. GMD 4 çekirdekli işlemciye sahiptir. S4 Mini ise sadece 2 çekirdekli işlemciye sahiptir. 
  5. GMD daha yüksek ekran çözünürlüğüne sahiptir (720 x 1280). S4 Mini’nin ekran çözünürlüğü ise (540x960). 
  6. GMD’nin ekranı daha büyüktür (4.7 inç). S4 Mini’nin ekranı ise (4.3 inç). 
  7. GMD daha incedir (7.59 mm). S4 Mini’nin kalınlığı ise (8.9 mm). 
  8. GMD’nin piksel yoğunluğu daha fazladır (312 PPI). S4 Mini’nin ekranındaki piksel yoğunluğu ise (256 PPI). 
Hız, ekran parlaklığı ve görüntü kalitesi bakımından GMD önce seyrediyor. Bir telefondan beklenen birinci özellik hızlı olmasıdır. Bunu GMD fazlasıyla karşılıyor. Ekran çözünürlüğü de insanları tatmin edebilecek seviyededir. Mantıklı davranmak gerekirse GMD alınmalıdır. Çünkü hem daha ucuz, hem de daha fazla performansı bize sunuyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. GM beş para etmez bir kere servis yönünden sıfır telpa ile çalışıyor en ufak düşmede gitti saglam bir kasası yok ses ve titreşim çok zayıf v.s. samsung s4 miniyle kıyaslaışlar entrasan :)

    YanıtlaSil
  2. General mobil discover %100 çin cihazı onun içinki içindeki işlemci tayfasıda nekadar performanslı ganti dışına çıktıgında başka bölgelerdeki telpa sadece toplama merkezi sadece istanbulda cihaz tamiri yaplıyor. servis haricinde zaten telefoncu telefoncu gez yedek parçası bulunmadıgından tamiri yapılmıyor general mobil shoppin tvden almıştım başka modelini 2 düşürmemde açılmadı bidaha....

    YanıtlaSil
  3. Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Düşürdüğünüz için mi servise başvurmuştunuz? Telpa'nın kalitesiz olduğunu nasıl anladınız? Düşürme sonucu hiç kimse telefonu garantiye almaz. Bundan bir kanıya vardıysanız, yanlış yoldasınız. Sağlam kasanın s4 minide de olmadığını biliyorsunuz. fiyat performans bakımından GM Discovery fark atıyor... Bu genel bir görüş.

    YanıtlaSil
  4. iPhone'da çinde üretiliyor. Neredeyse bütün markaların tedarikçileri uzak doğu, Çin tarafından. Bunu unutmayalım. Neden? İş gücü ucuz. Cihaz tamiri yapan firma aynı sistemi uyguluyor. görüşünüz için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

 
tic
Top