0
Facebook'ta şuan beta aşamasında olan çok gelişmiş bir arama teknolojisi bulunuyor. Bu yazımızda kısaca sosyal ağ aramasından bahsedeceğiz. Graph Search denilen bu teknoloji sayesinde Facebook üzerinde daha fazla bilgiye ulaşabileceksiniz. Bu bilgilerin en önemli özelliği ise aynı ilgi alanına sahip insanlarda gelmesi ve tecrübelerle sabit olması. Yani bir restoran arıyorsunuz ve tavsiye mi bekliyorsunuz. O halde aramayı Facebook'ta sosyal ağ araması ile yapın. O restorana daha önce gitmiş arkadaşlarınız veya paylaşımlarını açık yapan kişilerin, restoran hakkında görüşlerine Facebook üzerinden ulaşabileceksiniz.

facebook graph search

Sosyal ağ aramasını kullanmak

Hemen bir örnek daha vererek devam edelim. Bir müzik araması yapıyorsunuz. Facebook'ta o müziği ya da sanatçıyı arayın. O müzikten hoşlanan ve aynı zamanda sizin mahallede yaşayan insanları graph search yardımıyla bulabilirsiniz.

facebook graph search

Sosyal ağ aramasına kaydolmak

Şuan beta aşamasında olan sraph search yani Facebook sosyal ağ araması, ülkemiz içinde beta aşamasında. Beta aşamasına katılmak ve bu mükemmel deneyimi yaşamak isteyenler Facebook Graph Search sayfasından betaya katılabilirler. Bekleme listesine katıldığınızda sıranız geldiğinde sizde bu aracı deneme fırsatı bulacaksınız.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top