0

Graph Search'te yenilik

Facebook'un şuan deneme aşamasında olan Sosyal arama özelliği, Graph Search ile ilgili bir yenilik daha meydana çıktı. Herkese açık olarak yaptığınız bütün paylaşımlar Graph Search'te herkes tarafından görülebilecek. Bu gizliliğinizi biraz tehtid edebilir. Bu nedenle dikkatli olmanız ve gizlilik ayarlarınızı gözden geçirmeniz tavsiye ediliyor.

graph search

Herkese açık paylaşımlar Graph Search'te

Yapılan açıklamaya göre Facebook'ta herkese açık olarak yaptığınız paylaşımlar, sosyal medya aramasında görülebilecek. Kişilerin paylaşımları görmesi için arkadaşınız olması gerekmiyor. Bir çok kişi paylaşımlarını herkese açık şeklinde yaptığından bu gizlilik konusunda sıkıntı doğurabilir.

Ekstra bir güvenlik tehtidi yok

Belirtmek gerekir ki şuan herkese açık paylaşımlarınızın hepsi zaten arkadaşınız olmayanlar tarafından bile görülebiliyor. Yani Graph Search'ün ekstra bir gizlilik tehtidi yok; fakat paylaşımlarınızın bulunmasını ve herkes tarafından görünmesini sağlıyor. Bu bütün dünyaya açık bir profiliniz olabileceği anlamına geliyor.

Blog yazarlarına faydaları

Blog yazarlarının bundan faydalanabileceğini de söylemek lazım. Bir konuyla ilgili içerik hakkında paylaşımda bulunduğunuz zaman Facebook aramasında hepsi görünecek ve daha fazla insana ulaşabileceksiniz. Özellikle sayfaların ve bloglardan paylaşım yapan kişilerin, paylaşımlarını herkese açık şekilde yapmalarını veya paylaşıma özel gizlilik düzenlemesi yapmalarını tavsiye ediyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top