0
paintNET
Paint.NET, ücretsiz olarak sunulan ve çok basit bir resim düzenleme programıdır. Bilgisayarlarınızda bulunan Paint ile benzerlik gösterir ama ondan daha gelişmiştir. Arayüz ve basitlik olarak painte benzeyen program tam olarak ev kullanıcılarına hitap ediyor. Hızlı ve basit düznelmeler yapmak isteyen ve resimlerine hızlı bir şekilde yeni bir görünüm kazandırmak isteyenler Paint.NET'i ücretsiz şekilde kullanabilirler. Verdiğimiz onca ücretli alternatifin arasında önemli bir yeri var.

Resim uzantı alternatifleri

Paint.NET'in neredeyse bütün uzantıları desteklediğini söyleyelim. Bu nedenle görseliniz hangi formatta olursa olsun Paint.NET ile düzenleyebileceksiniz.

Paint.NET özellikler

Kırmızı göz düzenlemeden, çeşitli görsel efektlere, alan seçme araçlarından, arka plan silmeye, sınırsız geri alma seçeneğinden layer kullanmaz özelliğine kadar bir çok gelişmiş seçenek barındıran Paint.NET tam olarak ev kullanıcılarına hitap ediyor.

paintNET

Açık kaynak kod

Paint.NET'in açık kaynak kodlu olduğunu ve sürekli geliştirildiğini söylemekte isteriz. Açık kaynak kodlu olması elbette ücretsiz sunulmasını sağlıyor. Bununla birlikte alternatiflerine göre daha özgür bir düşünce yapısıyla geliştiriliyor. Ticari kaygı olmadan gerekli bütün özellikler, ücretsiz şekilde programa ekleniyor.

Son olarak söylemek gerekiyor, Türkçe dil desteği maalesef yok. Olmasını çok isteriz ama bu şekilde ücretsiz seçeneklerde fazla bir beklenti içinde olmamak gerekiyor. Paint.NET ile detaylı bilgi almak ve Paint.NET'i kullanmak isteyenlerin http://www.getpaint.net/ adresini ziyaret etmesi gerekiyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top