0
Bir çoğunuz bugüne kadar gördüğünüz en iyi dosya indirme programı diye sorulduğunda Internet Download
Manager cevabını verecektir. Bu, IDM'nin dosya indirme sistemine getirdiği yeniliklerden ve insanlara sunduğu imkanlardan kaynaklanıyor. Özellikle basit bir şekilde video indirmesi, bir zamanlar her yerden şarkı indirebilmesiyle ünlü program, insanları hiç uğraştırmıyor ve sanal hayatlarını kıolaylaştırıyordu. Şu sıralar aynı durum söz konusu olmasada, IDM popülerliğini korumaya devam ediyor.

Internet Download Manager nasıl çalışır?

Bu tür programların en önemli özelliği, indirdiği bütün dosyaları parçalara bölerek indirmesidir. Kısaca torrent mantığını uygular. Torrentten bir artısı, dosya gönderen olmasada yüksek hızda indirme hızı sunmasıdır. Bir torrent dosyası eğer, dosyayı indiren ve gönderen, yani sizinle paylaşan birileri yoksa indirme hızınız duracaktır. Internet Download Manager 'da böyle bir durum söz konusu değil. Dosyayı parçalara bölerek indirir. Bu daha hızlı indirme imkanı sunar. Elbette hızınız, bağlantı hızından daha fazla olmayacaktır.

internet download manager

Türkçe dil desteği

Programın ülkemizde de yaygın olarak kullanılmasının en önemli nedenlerinden biri, Türkçe dil desteğinin olması. Bir çok kişi bu özelliğe çok önem veriyor. İngilizce bilme seviyemizin pek iyi olmayışından kaynaklı, çoğumuzun Türkçe'yi programlarda arıyoruz.

Tarayıcı entegresi

Internet Download Manager popüler internet tarayıcılarla entegre çalışır. Bununla birlikte bir çoğu için uygulaması mevcuttur. Son zamanlarda bazı tarayıcılar, Internet Download Manager'ın yaptıklarını zararlı gibi görmekte ve özellikle uygulamalarını ve kendileriyle entegre çalışmasını engellemektedir. Örnek olarak Chrome gösterilebilir. Chromela birlikte Internet Download Manager kullanmak isterseniz sorun yaşayabilirsiniz. En önemli entegre özelliklerinden biri videoların üzerinde indirme butonlarının görünmesi. Son zamanlarda, Youtube gibi bir çok internet sitesi bu duruma engel olacak güncellemeler yaptı ve bu tür programlar etkisiz kaldı.

Ücretli Internet Download Manager

En kötü özelliklerinden biri ücretli olması, programın bir ücretsiz versiyonu bulunmuyor. Kullanmak isterseniz mutlaka satın almalısınız. Deneme sürümünden sonra programı kullanma imkanınız bulunmuyor.

Basit güncelleme olanağı

Internet Download Manager kendi kendini basit bir şekilde güncelliyor. Size güncelleme yapmak isteyip istemediğinizi soran program, istediğinizde indirmeyi başlatıp güncellemeyi yapıyor.
Internet Download Manager kullanmak isteyenler internet sayfasını ziyaret edip bilgi alabilirler.  

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top