0
Motorola, çok önemli gelişmelere imza atacağını Project Ara duyurusuyla bizlere göstermeyi başardı. Google'ın Motorola'yı satın alışından bu yana, rakipleri gibi onu mobil pazarda etkin göremedik. Sessizce çalıştığını duyurulan Project Ara'dan anlıyoruz. Bu proje, tıpkı masaüstü bilgisayarlarımızın donanım değiştime mantığıyla aynı içeriğe sahip.Project Ara kapsamında üretilen cihazların, donanımları kolay bir şekilde değiştirilebilecek.

Telefon donanımını değiştirin

Günümüzde donanım değiştirme işlemi bir laptop için bile çok zahmetliyken Project Ara ile akıllı telefonlarımızın donanımlarını değiştirebileceğiz. Örneğin, işlemciniz bozuldu, yavaşladı, eskidi hemen yenisiyle değiştirebileceksiniz. Ekranınız kırıldı ya da çizildi, başka ve daha üst bir model ekran takabileceksiniz. Bu teknoloji, gerçekten geleceğin teknolojisi olacak.

Dünyayı atıklardan koruyun

Yazımıza eklediğimiz videoda da belirttiği üzere dünyanın özellikle kullandığımız telefonlar yüzünden çöp haline geldiğini ve çöpe atılan telefon sayısının her geçen gün arttığı vurgulanıyor. Kısa vadede görmezden gelebilsekte, bu gerçekten doğru. Her geçen gün çöpe yüzlerce telefon gidiyor. Bir şirket bile bir gün içinde milyonlarca telefon satıyor. Peki bu telefonların eskisi ne oluyor?

Teknoloji hızlı gelişiyor

Teknolojiyi yakalamak gerçekten imkansız. Hergeçen gün yeni özelliklerle yeni bir telefon piyasay çıkıyor ve bizi şaşırtmayı başarıyor. Bir çok insan telefonları yeni olsa bile, bu telefonlarıda alma ihtiyacı duyuyor. Project Ara ile buna gerek kalmayacak. Gelişen teknolojiyle birlikte donanımlarınız değişebilecek.

Telefonunuzu düzenleyin

Telefonunuzun donanımlarını kendinize göre belirleyebileceksiniz. En açıklayıcı örnekleri verelim. Çok konuşan ve az kamera kullanan birisiniz. O halde telefonunuzdan kamerayı çıkartıp yerine daha büyük bir pil takabilir ve konuşma sürenizi uzatabilirsiniz. Duyma problemi yaşıyor ve hoparlör ile telefon görüşmesi yapıyorsunuz. O halde telefonunuzun başka bir donanımından feragat edip daha kaliteli ve güçlü bir hoparlör kullanabileceksiniz. Yeni teknoloji bir ekran çıktı. Sizinki size yeterli gelmiyor. Ekranınız full hd ve çok pil yiyor, siz ise multimedya kullanmıyorsunuz. O halde daha düşük güç tüketen bir ekran kullanabileceksiniz.

Project Ara pazarı nasıl etkiler?

Herşey güzel, teknoloji ve fikir harika; ama sadece kullanıcılar için. Bir şirketin bir gün içinde milyonlarca telefon sattığını biliyoruz. Apple, Samsung gibi devler rekorlar kırıyorlar. Peki bu teknolojiyle birlikte kime telefon satacaklar. İnsanlar artık telefon değil donanım satın alacak. Telefon satışlarının inanılmaz şekilde düşeceği kesin. Bir çok şirket bu projeye soğuk yaklaşacaktır; fakat maddi açıdan çok fazla sorun çıkarmayacak bir teknoloji olduğuda kesin. Bundan sonra telefon değil donanım üretecek olan şirketler, bu şekilde hayatlarına devam edecekler. Gelişmeleri takip ediyoruz.



İlgili – MotorolaBlog

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top