0
wechat android uygulaması
Haberleşme kategorisinde en popüler uygulamaları tanıtmaya devam ediyoruz. Android platformunda, uygulamalar arasında en çok ziyaret edilen kategorilerden birisi elbette haberleşme. İnsanlar internet üzerinden birbirlerine ücretsiz mesaj göndermek için haberleşme uygulamalarını kullanıyor? Peki en çok hangi uygulama kullanılıyor. WeChat en popüler uygulamalardan bir tanesi.

WeChat kullanılabilen platformlar

İlk önce olumsuz bir özelliğinden bahsedelim. Bütün rakiplerinin masaüstü versiyonu varken WeChat'in maalesef yok. Fakat mobil olarak kullanılabildiği platform sayısı diğer rakipleri gibi bol. IOS, Android, Windows Phone, Symbian ve Blackberry 10 işletim sistemlerinde kulanılabiliyor. Bütün bu platformdaki arkadaşlarınızı sizinle bağlıyor. Bilgisayar sürümü yok fakat tarayıcıdan sohbet etme seçeneği var. bu da bir nevi bilgisayar versiyonu sayılsada diğer uygulamalar gibi değil.

WeChat özellikleri

WeChat sohbet özelliklerinden kısaca bahsedelim. Özellikle görüntülü sohbet özelliğinin olduğu vurgulanmalı. Bunun yanında metin mesajlar, görsel mesajlar ve stickerlarla mesajlaşma imkanınız var. Bunun yanında video sohbetleride mevcut. İstediğiniz kişiye video gönderme imkanı var. LiveChat özelliği ise diğer uygulamalardan ayrılan özelliklerinden biri. Viber'deki gibi sesli arama tarzında fakat birden fazla insanla yapılabiliyor. Bir nevi raid call, ventrilo görevi görüyor.

wechat android uygulamasıÜcretsiz kullanım

WeChat, bütün sürümleriyle ücretsiz sunuluyor. Zaten bu tür uygulamalar arasında ücretli sunulan tek
WhatsApp var ve bizde onun neden bu kadar popüler olduğunu anlamış değiliz. Hem para ödüyorsunuz hem diğerlerine göre daha az iletişim seçeneği olan bir hizmet alıyorsunuz. WeChat ücretsiz Android haberleşme uygulamaları arasında yer alan popüler seçeneklerden bir tanesi.

Güvenli...

WeChat'te de tanımadığınız insanlarla sohbet etme imkanınız var, yani telefon numaranızı değil WeChat ID'nizi vererek yada bu şekilde kişi arayarak sohbet etmeye başlıyorsunuz. Dünyanın her yerinden insanla WeChat aracılığı ile sohbet edebilirsiniz. Daha önceki uygulama tanıtımlarımızda bahsettiğimiz gibi telefon numaranızı vermediğiniz için hem güvenli hem de sohbet edecek daha çok kişi alternatifi oluyor.

Türkçe dil desteği...

WeChat uygulamasını Türkçe kullanabiliyorsunuz. Bu bizim için önemli bir durum. Diğer alternatiflerinde bu özelliği olmasından dolayı WeChat öne geçemesede Türkçe dil desteğinin olması önemli bir özellik.

WeChat olumsuz yorumlar

WeChat ülkemizde pek çok şikayetle karşılaşmış. Uygulamanın yeterince iyi olmadığını düşünen bir çok kişi var. Uygulama kötü olsa bile reklamları çok iyi. Bu nedenle kısa zaman içinde bir çok kullanıcıya ulaşan Wechat ülkemizde de gayet popüler bir uygulama oldu. Fakat kullanıcıların pek memnun olduklarını söyleyemeyeceğiz.

WeChat ile ilgili bütün detaylar http://www.wechat.com/tr/ adresinde.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top