0
Viber, özellikle Android platformunda çok kullanılan bir haberleşme uygulaması. En büyük rakibi WhatsApp'ın aksine ücretsiz olan Viber, ayrıca daha fazla özelliklere sahip. Bu tanıtım yazımızda Viber'in özelliklerinden ve rakiplerine göre artılarından bahsedeceğiz. Bir çok işletim sistemi için sürümü bulunan Viber uygulamasının en önemli özellikleri ise şu şekilde;

Ücretsiz sesli arama

Mesajlaşmanın yanında sesli aramalar yapabileceğiniz Viber'in kendine özgü bir arama tasarımı var. Akıllı telefonlarda Viber'i varsayılan rehber yapabiliyorsunuz. İsterseniz hattınızda bulunan telefon numaralarını Viber arayüzüyle arayabiliyorsunu. Mesaj, sesli mesaj, görsel mesajlar, videolu mesajlar ve sesli arama özellikleri bulunuyor. WhatsApp'ta sesli arama özelliği yok. Görüldü özelliği ile gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığını da anlamanız mümkün. Bu özellik Facebook Messenger'da da var.

viber android uygulaması

Ücretsiz haberleşme uygulaması

Viber'in en önemli özelliklerinden bir diğer bazı alternatiflerine göre ücretsiz olması. Viber uygulamasını kullanan herkesle özgürce, internet bağlantınız üzerinden haberleşebilirsiniz.

Farklı işletim sistemi çeşitleri

Viber'in bir çok sürümü bulunuyor. Diğer haberleşme uygulamalarından bu yönüyle geri kalmayan Viber'in
viber android uygulaması
çalıştığı işletim sistemleri şu şekilde; masaüstü Windows, iOS, Android, Windows Phone, Blackberry, Bada, Nokia. Farklı platformlar için Viber uygulamasının olması, daha fazla arkadaşınızla iletişim kurabileceğiniz anlamına geliyor.

Düşük güvenlik ve sınırlama

Gelelim hiç sevmediğimiz ve en kötü kısmına. Çevre edinme konusunda tıpkı WhatsApp gibi sıkıntılı bir uygulama diyebiliriz. Çünkü ID olarak telefon numaranızı kullanıyor. Yani telefon numaranızı vermek istemediğiniz insanlarla asla iletişime geçemeyeceksiniz. Line'da ise herkesin kendi ID'si vardı ve bu sayede insanlar başkalarını ekleyebiliyorlardı. Tanımadığı insanlarla tanışma fırsatı açısından farklı ID özelliği çok önemli. Tıpkı, WhatsApp gibi Viber'de bu özelliği kullanmıyor.

Gruplar ve eğlenceli sohbetler

WhatsApp alternatifinde olduğu gibi, Viber'de de grup sohbet özelliği bulunmakta. 40 kişiye kadar grup kurabilir ve sohbet edebilirsiniz. Bunun yanında sohbet özelliklerinden bir diğeri hızlı cevap seçeneği. Telefonunuzda başka bir işlem yaparken biri Bir şey yazdığında, ekranınıza uygulama açılmadan gelecek ve ordan cevap verebileceksiniz.

Ücretsiz olarak sunulan Viber Android uygulamasıyla ilgili daha fazla bilgi için Viber Google Play

İlgili – Viber

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top