0
skype programı
En popüler Android haberleşme uygulamaları tanıtımımıza devam ediyoruz. Android platformunda hangi mesajlaşma uygulamasını kullanmak istersiniz. Bütün uygulamaların bilmediğiniz özellikleri bu serimizde. Android platformunda Skype'ın yeri nedir?

Skype genel bilgi

Microsoft, Skype'ı satın aldıktan sonra Skype'ta gözle görülür bir iyileşme oldu. Elbette bunun en önemli nedeni Windows Live Messenger'ın kapatılmış olması. Skype satın alındıktan sonra Microsoft, bu programı kullanmak ve kullandırmak için Messenger'ın hayatına son verdi. Bir çok tepkiye neden olan bu karar, elbette ki Skype'a çok fayda sağladı.

Skype nedir?

Skype internet üzerinden anlık mesajlaşabileceğini, görüntülü ve sesli aramalar yapabileceğiniz, anı zamanda Skype kontör satın alarak sabit ve cep telefonu numaralarını yine internet üzerinden arayabileceğiniz gelişmiş bir sohbet programı. Android versiyonuylada size aynı hizmetleri sunabiliyor.

Skype kullanılan platformlar

Skype, masaüstü bilgisayarlarda kullanılan bir program olarak karşımıza çıkmıştı. Daha sonra diğer Skype-Ready Phones detayları. Son olarak Skype'ın akıllı televizyonlarda kullanılan versiyonuda mevcut.
skype programı
platformlarda da kullanılmaya başlandı. Bilgisayar versiyonu Windows, Mac ve Linus platformlarında kullanılabiliyor. Skype'ın mobil sürümü ise, Windows Phone, Android, IOS, Blackberry OS işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Bunun yanında Skype'ın en önemli özelliklerinden biri programa özel ev telefonlarının olması.

Android Skype özellikleri

Skype, Android platformu üzerinden anlık mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama hizmeti sunuyor. Bu hizmet için hem internet hem de skype kontörünü kullanabiliyor. Diğer rakiplerine göre Skype'ın önemli bir geçmişinin olması, onun yerini sağlamlaştırıyor. Diğer telefon numaralarını direk arayabiliyor olması ise, Skype'ı rakiplerinden ayıran en önemli özelliği.

Bir diğer özelliği ise hem Facebook hem de Messenger kişilerinize aynı anda erişebiliyor olmanız. Bununla birlikte Skype kimliğinizle diğer Skype kişileriyle de görüşebiliyorsunuz. Bu 3 platformu aynı anda tek bir yerde topladığınız anlamına geliyor. Diğer bütün alternatiflerden daha kalablık bir uygulama olma ihtimali olduğundan, Android'in en popüler uygulamalarından biri haline geliyor.

Skype'ın bu olağan üstü özelliklerinin yanında elbette kullanıcılara sıkıntı çektiren özellikleride var. özellikle güncellemeler sonrası düşen performans ve görüntülü konuşma esnasında yaşan kopmalar. Telefondan telefona değişen ve hatta Android sürümleri arasında değişen performans farklılıkları, kullanıcıları çileden çıkarıyor.

İlgili – Skype

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top