0
Konsol dünyasında çekişmeli zamanlar yaşanırken Xbox One'ın hangi ülkede ne zaman satışa çıkacağı belli oldu; fakat tahmin ettiğimiz üzere bu ülkeler arasında Türkiye yok. Hatta Xbox One'ın ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı bile bilinmiyor. Satın almak için farklı yollar denemenizi tavsiye ediyoruz.


Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, 22 Kasım 2013'te toplam 13 ülkede aynı anda satışa sunulacak olan Xbox One daha sonra 8 ülkede daha satılmaya başlanacak. Bu diğer 8 ülkede ise satışa çıkma tarihi 2014 olarak gösteriliyor. Xbox One'ın ilk etapta satışa sunulacağı ülkeler ve satış fiyatı listesi aşağıdadır.


Xbox One'ın İlk Satışa Sunulacağı Ülkeler
Avustralya Avusturya Brezilya Kanada
Fransa Almanya İrlanda İtalya
Meksika İspanya Yeni Zellanda İngiltere
Kuzey Amerika

Xbox One bu ülkelerde 22 Kasım günü aynı anda 499.99$ gibi bir fiyattan piyasada olacak. 2014 yılında piyasada olması beklenen ülkeler ise şu şekilde;


2014 Yılında Xbox One Satılacak Ülkeler
Belçika Danimarka Finlandiya Hollanda
Norveç Rusya İsveç İzlanda


Oyuncular için Microsofttan verilen bir haberide detaylandırmak istiyoruz. Yapılan açıklamaya göre, oyuncular Xbox One Day One Edition'ı alırlarsa Fifa 2014 hediye olarak konsolun yanında verilecek.

Peki neden ülkemiz iki listede de yok. Ülkemiz için neden bir çıkış tarihi bile verilmiyor. Bunun en büyük nedeni ülkemizdeki ekonomik durum ve oyuncu kitlesi. Ülkemizde yeterli sayıda bir oyuncu kitlesi olmadığı gibi Xbox ve PS oyunlarının son versiyonlarında ve genel olarak konsollarda alınan önlemlerden ötürü korsan oyun oynanamaması, ülkemizdeki oyun severlere pek ilgi çekici gelmiyor. Korsan oyunun en çok ilgi gördüğü bir ülkede insanlar neden konsol alsın ki?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top